Jacobs opskrift på pizza med alle de bedste ingredienser fra Italien. En sikker familiefavorit. (©DR)

Pizza med mozarella, figner og parmaskine

Jacob bagte i Den store Bagedyst 2017 denne lækre pizza med alt det bedste fra Italien: Bøffelmozarella, friske figner, parmaskinke og pecorino-ost. En skøn pizza, der både er smuk og smager af varmere himmelstrøg.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 7 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 10 g sukker
  • 4 spsk. olivenolie
  • 750 g hvedemel tipo 00

Tomatsauce

  • 1 kg cherrytomater
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. groft salt

Fyld

  • 300 g parmaskinke
  • 10 stk. friske figner
  • 2-4 stk. burrata eller bøffelmozzarella
  • 150 g pecorino
  • 1 bundt frisk basilikum
  • frisk eller tørret oregano
  • olivenolie til at dryppe med

Balsamico-reduktion

  • 2 dl balsamico rødvinseddike
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde

Dej

  1. Tænd ovnen på 120 grader – almindelig ovn.
  2. Gæren røres ud i det håndvarme vand. Tilsæt salt, sukker og olivenolie.
  3.  Melet kommes i lidt ad gangen, hellere for lidt mel end for meget. Dejen æltes grundigt, gerne med hænderne på et meldrysset bord. Stil dejen til hævning en times tid.

Tomatsauce

  1. Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt. Tomaterne bages lige så længe som dejen er til hævning.
  2. Når tomaterne er blevet bløde og lækre, tages de ud af ovnen og blendes med en stavblender til en grov pasta.
  3. Skru nu ovnen op på maksimal varme – 250 grader, gerne mere.

Balsamico reduktion

  1. Balsamicoeddike og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Blandingen skal koge indtil der er lidt under halvdelen tilbage. Hældes på en lille kande og serveres til pizzaen som ekstra topping.

Bagning

  1. Del dejen i to lige store dele. Rul dem ud hver for sig, så de dækker en bageplade hver.
  2. Kom bundene én af gangen i ovnen på rygende varme bageplade, beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 5 minutter, hvorefter de tages ud og tomatsauce fordeles på bunden. Bag dem nu i yderligere 10-15 minutter.
  3. Når bundene er bagt fordeles fyldet på pizzaerne og de er klar til servering.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)