En smuk og velsmagende pizza, som hele familien kan lide. (©DR)

Pizza med skinke, figner og granatæble

En skøn familiepizza med seranoskinke, mozzarellaost, friske figner og granatæblekerne. Pizzaen smager lige så godt som den er smuk, og er er sikkert hit hos hele familien. Opskriften bagte Nip i Den store Bagedyst 2017.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 7,5 dl vand
  • 7,5 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 20 g salt
  • 30 g olivenolie
  • 1 kg hvedemel tipo 00

Tomatsauce

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 tsk. salt
  • lidt balsamicoeddike
  • lidt granatæblesirup
  • lidt olivenolie

Fyld

  • 4 stk. frisk mozzarella
  • 200-300 g minitomater
  • 300 g seranoskinke
  • 1 stk. granatæble
  • 200 g parmesanost
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • lidt balsamicoeddike
  • lidt granatæblesirup
  • en håndfuld frisk basilikum
  • 6 stk. friske figner

Fremgangsmåde

Dej

  1.  Start med at blande vand, sukker og salt til det er opløst. Udrør gæren heri.
  2. Olien hældes i, og derefter tilsættes mel stille og roligt til dejen kan tages op af skålen og æltes i hånden. Den skal æltes længe, så fortsæt selv når du tror, at du er færdig. Tilføj hele tiden lidt mel, indtil at dejens overflade er glat og ikke klistrer til bordet. Lad dejen hæve i ca. en time ved stuetemperatur og del herefter dejen op i to portioner.
  3. Rul begge portioner ud i bradepandestørrelse og læg dem på hver sin bradepande. Tænd ovnen på 250 grader og imens den varmer op kan du forberede fyld.
Tomatsauce

  1. Blend alle ingredienserne sammen og fordel det på begge pizzabunde. 
  2. Skær mozzarellaosten i skiver og fordel det på bundene. Bag bundene ved 250 grader i ca. 15 minutter. Hold øje!

Topping

  1. Skær hvidløg (i ønsket mængde) i fine skiver og varm disse op på en varm pande med olivenolie. Når hvidløgene er let gyldne tilsættes minitomater og varmes godt igennem.
  2. Når de varme bunde (med tomatsovs og mozarella ost) tages ud, fordeles revet parmesanost, seranoskinke, granatæblekerner, friske figner, basilikumblade og de varme mini tomater og hvidløg ovenpå.
  3. Stænk forsigtigt  med balsamicoeddike og granatæblesirup som det sidste. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 4)