Adam Prices pizza med tynde skiver oksemørbrad toppes af med rucola og semidried cherrytomater. Bag den til aftensmad og overrask din familie med hjemmelavet italiensk mad lavet helt fra bunden. (©DR)

Pizza straccetti pomodorini

Pizza Straccetti pomodorini e rughetta e parmiggiano eller på dansk: Pizza med oksekød med cherrytomater, rucola og parmesan. En lækker, italiensk spise hvor Adam Price har lavet selv tomatsovsen fra bunden. Sæt i gang!

Når dejen er æltet sammen har den godt af at hæve i et par timer (eller sågar natten over). Tiden til dejens hævning er altså ikke medregnet i tilberedningstiden.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g mel
  • 200 g durum mel
  • 0,5 spsk. salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 dl lunkent vand

Tomatsovs

  • 1 dåse flåede tomater
  • 2-3 spsk. tomatpure
  • 1 smule oregano
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule sukker

Rucolapesto

  • 2 håndfulde rucola
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. lagret parmesan
  • 1,5-2 dl olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule citronsaft

Semidried cherrytomater

  • 300 g cherrytomater
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 stk. hvidløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Pizzafyld

  • 400 g oksemørbrad
  • 150 g frisk mozzarella
  • 1 stk. lagret parmesan

Fremgangsmåde

  1. Lav pizzadej:
    Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
    Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet.
    Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer.

  2. Lav dernæst semidried cherrytomater:
    Cherrytomater deles i to, marineres i olivenolie, salt, peber og hvidløg og bages ved 150 grader i ca. 1 time, til det meste af væden er fordampet.

  3. Tomatsovs:
    De flåede tomater drænes for juice.
    Flåede tomater og koncentrat blendes sammen og smages til med øvrige ingredienser.

  4. Rucolapesto:
    Ingredienser til pesto blendes sammen og smages til med citronsaft, salt og peber.

  5. Til slut bages den færdige pizza:
    Fordel tomatsovs på pizzaerne. Dernæst strimler af oksemørbrad, og stykker af frisk mozzarella.
    Bag dem i en brandvarm ovn, min. 250 grader - gerne på en pizzasten i ca. 10-15 min.
    De friskbagte pizzaer anrettes med rucolapesto og blade samt frisk revet parmesan og semidried cherrytomater. Drys med lidt salt og peber.