Pizza straccetti pomodorini
Pizza Straccetti pomodorini e rughetta e parmiggiano eller på dansk: Pizza med oksekød med cherrytomater, rucola og parmesan. En lækker, italiensk spise hvor Adam Price har lavet selv tomatsovsen fra bunden. Sæt i gang!
Når dejen er æltet sammen har den godt af at hæve i et par timer (eller sågar natten over). Tiden til dejens hævning er altså ikke medregnet i tilberedningstiden.
Tilberedningstid:
1 time, 20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pizzadej
- 300 g mel
- 200 g durum mel
- 0,5 spsk. salt
- 10-12 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 3 dl lunkent vand
Tomatsovs
- 1 dåse flåede tomater
- 2-3 spsk. tomatpure
- 1 smule oregano
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule sukker
Rucolapesto
- 2 håndfulde rucola
- 2 spsk. pinjekerner
- 3-4 fed hvidløg
- 2-3 spsk. lagret parmesan
- 1,5-2 dl olivenolie
- 1 smule salt
- 1 smule peber
- 1 smule citronsaft
Semidried cherrytomater
- 300 g cherrytomater
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 stk. hvidløg
- 1 smule salt
- 1 smule peber
Pizzafyld
- 400 g oksemørbrad
- 150 g frisk mozzarella
- 1 stk. lagret parmesan
Fremgangsmåde
- Lav pizzadej:
Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet.
Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer. - Lav dernæst semidried cherrytomater:
Cherrytomater deles i to, marineres i olivenolie, salt, peber og hvidløg og bages ved 150 grader i ca. 1 time, til det meste af væden er fordampet. - Tomatsovs:
De flåede tomater drænes for juice.
Flåede tomater og koncentrat blendes sammen og smages til med øvrige ingredienser. - Rucolapesto:
Ingredienser til pesto blendes sammen og smages til med citronsaft, salt og peber. - Til slut bages den færdige pizza:
Fordel tomatsovs på pizzaerne. Dernæst strimler af oksemørbrad, og stykker af frisk mozzarella.
Bag dem i en brandvarm ovn, min. 250 grader - gerne på en pizzasten i ca. 10-15 min.
De friskbagte pizzaer anrettes med rucolapesto og blade samt frisk revet parmesan og semidried cherrytomater. Drys med lidt salt og peber.