Pizzasnegle er nemme at fryse ned og passer perfekt til madpakken. (Foto: Jørgen Jessen ©Ritzau Scanpix)

Pizzasnegle

Pizzasnegle er den perfekte hapser at have i hånden, når du er på farten, eller trænger til noget nyt i madpakken. Opskriften giver cirka 20 pizzasnegle.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl lillefingervarmt vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1/2 dl olivenolie
  • 500 g mel
    (hvedemel, pizzamel, fuldkornsmel går alle an – bland dem gerne)
  • 3 æg
    (2 til dejen, 1 til pensling)

Fyld

  • Cirka 1,5 dl tomatpuré
    (eller pesto)
  • Et revet løg
  • En tsk. oregano
  • En tsk. hvidløgspulver
  • Et drys salt
  • Et drys peber
  • 130 g revet skinke
    (eller andet valgfrit fyld)
  • 130 g revet ost

Fremgangsmåde

Dej

  1. Rør og opløs gær og sukker/honning ud i vandet i en stor skål.
  2. Tilsæt olie, to af æggene, salt og halvdelen af melet. Rør sammen.
  3. Hæld så resten af melet i lidt af gangen, mens du rører eller ælter. Måske skal der lidt mindre eller lidt mere i, så prøv dig frem, til dejen er smidig og let at arbejde med.
  4. Ælt dejen rigtig godt i gennem på køkkenbordet eller i røremaskinen i minimum otte minutter.
  5. Kom et rent viskestykke eller husholdningsfilm over dejen og lad den hæve i 1 time eller til den er cirka dobbelt størrelse.

Udrulning, fyld og bagning

  1. Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord, så den danner en aflang firkant (den skal være cirka 35x45 cm). Den skal være ret tynd, men uden at briste – cirka 5 mm. Tyk. 
  2. Smør tomatpuré tyndt ud på den udrullede dej og drys med en smule salt, peber, oregano, hvidløgspulver samt det revne eller finthakkede løg. Du kan også erstatte tomatpuréen med en valgfri pesto og udelade krydderierne, hvis du ønsker en anderledes smag til dine snegle. 
  3. Fordel skinkestrimlerne og osten i et jævnt lag på dejen - lad dog cirka 5 centimeter på den ene lange side af dagen være fri. Du kan erstatte skinken med alt fra bacon til pepperoni, en rest kødsovs, eller revne grøntsager som kartoffel eller squash, hvis det skal være vegetarisk.
  4. Når alle ingredienser er fordelt på dejen, ruller du fra den lange side, så du ender ved den side med fem centimeters fri kant - det gør den nemmere at hæfte fast og holde sammen på pizzarullen.
  5. Skær rullen ud i snegle af cirka 1,5-2 centimeters tykkelse. En skarp kniv er at foretrække.
  6. Læg pizzasneglene på en bageplade med bagepapir. Ret eventuelt lidt på dem, så de ser ensformige og runde ud.
  7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft (200 grader ved almindelig ovn).
  8. Lad pizzasneglene hæve i en halv times tid under et rent viskestykke.
  9. Efter hævning pensles de med et sammenpisket æg og bages i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.