Plankelaks med kul
Har du bålsted i haven? Så kan du prøve opskriften på plankelaks fra 'Nak og æd's seneste sæson.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 laksefilet med skind uden ben
- 1 planke i passende størrelse
- 1 håndfuld små søm
- 2-3 stk. forårsløg
Fremgangsmåde
- Krydr laksen med salt og peber.
- Lav et godt bål og lad det brænde ned til fine gløder.
- Stil planken med laks ind imod bålet, så den tilberedes fra varmen.
- Du kan trække planken lidt væk fra bålet, hvis det pludselig bliver for kraftig.
- Laksen tilberedes sådan i 25-30 minutter.
- Generelt er det bedre at give den lavere varme over lang tid i forhold til hård varme, hvor den ofte bliver tør.
- Del forårsløg i lange stykker og grill dem helt sorte og tørre. Knus derefter disse.
- Anret laksestykkerne uden søm på planken og drys kul over.