Laksen kan også sagtens tilberedes på en grill. (©DR)

Plankelaks med kul

Har du bålsted i haven? Så kan du prøve opskriften på plankelaks fra 'Nak og æd's seneste sæson.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 laksefilet med skind uden ben
  • 1 planke i passende størrelse
  • 1 håndfuld små søm
  • 2-3 stk. forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Krydr laksen med salt og peber. 
  2. Lav et godt bål og lad det brænde ned til fine gløder.  
  3. Stil planken med laks ind imod bålet, så den tilberedes fra varmen.
  4. Du kan trække planken lidt væk fra bålet, hvis det pludselig bliver for kraftig.
  5. Laksen tilberedes sådan i 25-30 minutter.
  6. Generelt er det bedre at give den lavere varme over lang tid i forhold til hård varme, hvor den ofte bliver tør.
  7. Del forårsløg i lange stykker og grill dem helt sorte og tørre. Knus derefter disse.
  8. Anret laksestykkerne uden søm på planken og drys kul over.