(©Kirsten Skaarup)

Plantebaseret "karrysild" af aubergine

De her "karrysild" af aubergine er et hit på frokostbordet, og ingen vil mistænke dig for at have erstattet fisken med et plantebaseret alternativ, hvis ikke du fortæller noget.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g aubergine
  • 1,5 dl koncentreret hyldeblomstdrik
  • 1/2 dl ris- eller frugteddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. allehånde
    (kan udelades)
  • 2 tsk. sorte eller blandede peberkorn
    (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)

Karrydressing

  • 1 spsk. kokos- eller rapsolie
  • 2-3 tsk. karry
    (afhængig af styrken)
  • 1 dl havrefløde
    (eller anden fløde)
  • 1 dl soyayoghurt
    (eller anden yoghurt)
  • Salt, friskkværnet peber citronsaft og agavesirup
    (eller anden sirup)
  • 1 lille æble
  • Evt. peberrod
  • Evt. 4 spsk. hel boghvede
  • 1 lille rødløg
  • Karse eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen igennem på langs og del de to halvdele i ca. 20 fileter.
  2. Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peberkorn.
  3. Lad auberginestykkerne simre 5 minutter.
  4. Sluk for varmen og lad fileterne afkøle i lagen.
  5. Gem lagen og brug den fx i en salatdressing – eller, hvis du som jeg, ikke bryder dig om rå løg, så skær rødløget i ringe og kog dem op i lagen et øjeblik.
  6. Tag løgringene op og afkøl dem.
  7. Det er vigtigt, at auberginefileterne hverken får for meget eller for lidt varme. De skal bevare lidt ”bid”. Du kan evt. lave et forsøg med en lille portion.

Karrydressing

  1. Varm olien op i en gryde og tilsæt karryen.
  2. Svits karryen et par minutter og hæld fløden i gryden.
  3. Lad den koge lidt ind og sluk for varmen.
  4. Afkøl karryfløden.
  5. Rør yoghurten i og smag godt til med salt, peber, citronsaft og sirup.
  6. Skær æblet i meget små terninger og rør dem i dressingen sammen med de afkølede fileter.
  7. "Karrysilden" serveres på rugbrød. Du kan pynte med høvlet peberrod, ristet boghvede (rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande), løgringe og karse eller dild.