Prøv at bruge spreads som pålæg på madpakken. (©DR)

Plantebaseret pålæg - Linsespread

I programmet Spis og spar gav kok Jesper Vollmer sit bud på fire plantebaserede spreads, der kan bruges som både pålæg og dip eksempelvis til tapas og andre snacks. Her får du opskriften på en smagfuld linsespread.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g grønne linser
  • 1 gulrerod i tern
  • 1/2 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 l hønse- eller grøntsagsbouillon
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog alt mørt i en gryde og køl det af. 
  2. Sigt linserne og blend med lidt væde gerne i en foodprocessor eller minihakker.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Prøv også opskriftene på ærtespread, sellerispread og en rødbedehummus her.