Plukfisk med korender a la Karrebæksminde serveret med sigtebrød, bacon og syltede rødbeder. (©DR)

Plukfisk med korender a la Karrebæksminde

Plukfisk med korender er en sjællandsk egnsret, som Brødrene Price lærer at lave ved Karrebæksminde i programmet 'Spise med Price - Egnsretter'. Opskriften består af klipfisk i en opbagt sovs, som serveres med bl.a. korender, hårdkogte æg, bacon og sigtebrød.

Bruger du klipfisk til retten skal de udbløde i vand i mindst et døgn.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Plukfisk

  • 800 g klipfisk
    (eller torskefilet saltet natten over i køleskabet)
  • 4-5 stk. laurbærblade
  • 6-8 stk. peberkorn
  • 1 l mælk
  • 50 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 2 dl rørt fiskesennep (fiskehandlerens den bedste)
  • 1-2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
    (efter smag)

Tilbehør

  • 50 g korender
  • 3 stk. hårdkogte æg
  • 50 g peberrod
  • 150 g syltede rødbeder
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 smule ekstra fiskesennep

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger klipfisk skal den udvandes mindst 24 timer, hvor vandet skiftes jævnligt. Hvis du selv salter torskestykkerne, skal de bare skylles godt inden videre brug.

  2. Torsken kommes i en gryde med koldt vand der lige dækker, samt laurbær og peberkorn. Lad vandet koge langsomt op og lad klipfisken eller torsken simre i ca. 5-10 min. Når fisken er mør tages den op, og plukkes i mindre stykker. Sørg for at fjerne evt. ben. Gem evt. lidt af kogelagen til at spæde sovsen med.

  3. Sovs: Smelt smøret i en gryde, kom melet ved og bag det igennem under omrøring. Tilsæt varmt mælk mens der piskes grundigt og lad sovsen koge i gennem i 5 minutter for svagt blus. Smag til med fiskesennep, salt og peber. Evt. kan der tilsættes lidt fiskefond.

  4. Bland de plukkede fiskestykker i sovsen og varm dem igennem for svagt blus. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra mælk. Den må ikke være alt for tyk. 

  5. Server plukfisken drysser med korender, og som tilbehør hakkede hårkogte æg, revet peberrod, syltede rødbeder i tern, ristet bacon og evt. lidt ekstra fiskesennep.

  • TIP: Plukfisken kan spises med almindelige kogte kartofler, men skal det være helt rigtigt serverer man hjemmebagt sigtebrød til.