Er du også helt vild med croissanter? Så kast dig ud i denne opskrift på de lækre pain au chocolat. (©DR)

Pain au chocolat med pistacie

I denne uges Den store bagedyst handler det om Wienerbrød. Louise har kastet sig ud i den klassiske franske pain au chocolat, som hun piftet op med pistacienødder og marcipan.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lamineret dej

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 375 g mel
  • 50 g blødt smør
  • 250 g smør
    (til indrulning)
  • en smule æg

Fyld

  • 12 stænger mørk chokolade
  • 100 g marcipan
  • 50 g pistaciemel

Fremgangsmåde

Dej: 

  1. Alle ingredienser, og helst også dit køkkengrej, skal have ligget i på køl, melet på frys, gerne fra aftenen før.
  2. Bland gær med mælk, sukker og æg. 
  3. Tilsæt derefter mel, og bland kort.
  4. Tilsæt til sidst salt og smør, og lad det blive æltet ind i dejen.  
  5. Stop med at blande så snart dejen er homogen. Form dejen med hænderne, til en flad firkant, og læg den på en tynd metalplade (kold) med film over, så den ikke tørrer ud.  
  6. Lad hvile i køleskabet 15 minutter.   

Udrulning:  

  1. Bank smør ud i et stykke bagepapir, så det bliver smidigt og fladt - læg på køl.  
  2. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, og fold det kolde smør ind i. Der skal være lige tykt lag dej på begge sider.  
  3. Rul ud til rektangel, og fold til 3 lag. Lad hvile på køl 15 min.  
  4. Gentag rulninger og hvileperioder 2 gange mere, så du ender med 27 lag.  
  5. Læg herefter dejen kort på frost hvis den er blevet varm. 
  6. Rul dejen ud til ca. 4 mm. tykkelse.
  7. Skær ud i 6 mindre rektangler.
  8. Læg 2 stykker chokolade og en stribe marcipanfyld på hver, og rul sammen.  
  9. Lad hæve fugtigt i 60 minutter.    

Bagning:  

  1. Pensl med æg. Drys med hakket pistacie. 
  2. Bag først 10 minutter ved 200 grader, med bradepande over, så du danner en slags dampovn. 
  3. Fjern derefter bradepanden, og bag 7 minutter. Slut af med 3 minutter varmluft ved 180 grader. 
  4. Vent minimum 30 minutter med at spise dem.