Pocherede æg med grønne asparges, sortfodsskinke og brunet smør
Imponer dine gæster uden at få sved på panden med denne simple opskrift fra 'Nak og æd'.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 æg
- en smule hvidvinseddike
- 10-12 stk. grønne asparges
- 6-8 skiver sortfodsskinke
- 4-5 stængler dild
- 50 g smør
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Istandgør asparges, knæk den nederste del af og skær i passende stykker.
- Varm olien op på en pande og sautér dem så let heri. Krydr med salt og peber.
- Fjern fra varmen.
- Kog vand op i en lille gryde og tilsæt eddiken.
- Skru ned til lige under kogepunktet. Slå hvert æg ud i en lille skål.
- Rør rundt i eddikevandet og tilsæt et æg ad gangen, så de svinger rundt og formes til små hvide bolde.
- Lad dem blive i vandet i 3-4 minutter.
- Løft de pocherede æg op og servér med asparges, sortfodsskinke og dild.