Denne opskrift kan bruges både til frokost og morgenmad. (©DR)

Pocherede æg med grønne asparges, sortfodsskinke og brunet smør

Imponer dine gæster uden at få sved på panden med denne simple opskrift fra 'Nak og æd'.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 æg
  • en smule hvidvinseddike
  • 10-12 stk. grønne asparges
  • 6-8 skiver sortfodsskinke
  • 4-5 stængler dild
  • 50 g smør
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Istandgør asparges, knæk den nederste del af og skær i passende stykker.
  2. Varm olien op på en pande og sautér dem så let heri. Krydr med salt og peber.
  3. Fjern fra varmen.
  4. Kog vand op i en lille gryde og tilsæt eddiken.
  5. Skru ned til lige under kogepunktet. Slå hvert æg ud i en lille skål.
  6. Rør rundt i eddikevandet og tilsæt et æg ad gangen, så de svinger rundt og formes til små hvide bolde.
  7. Lad dem blive i vandet i 3-4 minutter.
  8. Løft de pocherede æg op og servér med asparges, sortfodsskinke og dild.