Pocheret pighvar med blomkål og hyldeblomst
I Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj en flot pighvar, og lavede bl.a. denne lækre ret af pocheret pighvar serveret med blomkål, selleri og hyldeblomst.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 600 g pighvar filet
- 0,5 stk. blomkål
- 0,25 stk. lille knoldselleri
- 2 dl piskefløde
- lidt plukkede hyldeblomst
- 4-5 blade skovsyre
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær selleri i tern og pluk blomkålen i små buketter. Kom i en gryde og tilsæt lidt vand. Lad det simre sammen, tilsæt piskefløden og lad det simre. Krydr med salt og peber.
- Når grøntsagerne er næsten møre, lægges pighvarfiletene ned i sovsen og lad dem simre meget svagt. Fjern fra varmen efter 2 minutter, og server straks. Drys med hyldeblomster og skovsyre.