Pocheret pighvar i flødesauce med blomkål og hyldeblomst fra Nak & Æd. (©DR)

Pocheret pighvar med blomkål og hyldeblomst

I Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj en flot pighvar, og lavede bl.a. denne lækre ret af pocheret pighvar serveret med blomkål, selleri og hyldeblomst.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g pighvar filet
  • 0,5 stk. blomkål
  • 0,25 stk. lille knoldselleri
  • 2 dl piskefløde
  • lidt plukkede hyldeblomst
  • 4-5 blade skovsyre
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær selleri i tern og pluk blomkålen i små buketter. Kom i en gryde og tilsæt lidt vand. Lad det simre sammen, tilsæt piskefløden og lad det simre. Krydr med salt og peber. 
  2. Når grøntsagerne er næsten møre, lægges pighvarfiletene ned i sovsen og lad dem simre meget svagt. Fjern fra varmen efter 2 minutter, og server straks. Drys med hyldeblomster og skovsyre.