Den blandede salat med olie eddikesalat bliver yderst velsmagende når den drysses med de sprøde kyllingeskindschips. (©DR)

Pollo sorpresa

Overraskelseskylling! Det lyder festligt, og det er det også. Pollo sorpreso er nemlig syndig kylling fyldt med smør, hvidløg og ost. Retten serveres med en salat, der drysses med hjemmelavede kyllingeskindsflæskesvær.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pollo sorpreso

  • 4 stk. kyllingebryster
  • 150 g smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk. persille
  • 2 stk. forårsløg
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2-3 spsk. frisk mozzarella
  • 2 stk. æg
  • 1 håndfuld mel
  • 1 håndfuld rasp
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 4 håndfulde blandet salat (eks: feldsalat, bulls blood og bredbladet persille)
  • 0,5 l neutral olie

Fremgangsmåde

  1. Hak skinken fint og bland den med smør, knust hvidløg, persille, forårsløg, mozzarella, salt og peber. Fyldet fordeles i 4 ”pølser”, som sættes på køl. 

  2. Fjern skindet fra kyllingebrysterne, og bank dem helt flade og tynde med en kagerulle eller en kødhammer, men pas på der ikke går hul på dem. Det gøres lettest imellem to stykker plasticfolie. Kyllingeskindet steges eller bages sprødt i pres til kyllinge-chips. 

  3. Hvert bryst krydres let med salt og peber. Læg en rulle af fyld på hvert bryst, og rul det sammen omkring den. Der må ikke være nogen huller ind til fyldet - heri består kunsten. 

  4. Rullerne vendes forsigtigt i mel, så i pisket æg og derefter i rasp. Paneringen skal være meget grundig. Læg dem herefter på køl i en halv times tid, inden de skal steges. 

  5. Så varmes olien op i en pande med høje sider, og nu gælder det om ikke at spare på olien. Rullerne steges gyldne på alle sider, hvorpå man skruer lidt ned og lader dem stege færdige i ca. 5 minutter. 

  6. Den spæde salat vendes med lidt fint skåret forårsløg, og marines i lidt olie/eddike, salt og peber. Server kyllingerullen med salat, drysset med den sprøde, hakkede kyllingeskind.