Thailandsk pomelo-salat (©DR)

Pomelo-salat

Denne opskrift på pomelo-salat lavede brødrene Price i programmet Thai for Two, hvor de lavede thailandsk mad. Salaten indeholder udover pomelo bl.a. også kokosmel, peanuts og galangarod, og bliver til en meget aromatisk og frisk salat. Server som tilbehør til anden asiatisk mad.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pomelo-salat

  • 1 tsk. pomelo
  • 5 spsk. kokosmel
  • 1 stk. rød chili
  • 1 tsk. galangarod
    (kan udelades)
  • 1-2 tsk. ingefær
  • 5-7 spsk. tørrede rejer
  • 2-3 stk. løg
  • 1 stk. lille rødløg
  • 1 lille håndfuld thaibasilikum
  • 5 spsk. usaltede peanuts

Dressing

  • 1 smule fishsauce
  • 1 smule soya
  • 1 smule palmesirup
  • 1 smule limesaft

Fremgangsmåde

  1. Salat:
    Rist rejerne helt sprøde i olie. Rist de hakkede, usaltede peanuts. Steg løgene til de minder lidt om ristede løg - dog uden at de er bitre.

  2. Skær skallen og alt det hvide, bitre skind af pomeloen. Skær den i fileter, og skær fileterne i små stykker. Bland med ristet kokos, tørrede, ristede rejer, revet ingefær og galanga, peanuts, ristede løg og finthakket thaibasilikummen.

  3. Dressing.
    Bland alle ingredienserne sammen. Kom lidt af dressingen på salaten. Server straks.