Det flotte poolbord af en kage, som Iben bagte som sit mesterværk under temaet 'hygge'. (©DR)

Pool-kage

I sjette program af Den store Bagedyst 2016, skulle deltagerne som deres mesterværk bage hyggelige kager. Iben bagte denne sjove kage formet som et poolbord, som gemmer på lækre mousser af pina colada og jordbær lagt mellem mandelbunde.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mandelbunde

  • 300 g æggehvider
  • 300 g æggblommer
  • 1 stang vanilje
  • 195 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 100 g mandelmel

Pina colada-mousse

  • 250 g ananas
  • 0,5 dl rom
  • 0,5 dl Malibu likør
  • 80-100 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl kokosmælk
  • 4 blade husblas
  • saft af 1 stk. citron

Jordbærmousse

  • 250 g jordbær
  • 1 stk. lime
  • 100 g sukker
  • 2,5 dl fløde
  • 4 blade husblas

Smørcreme

  • 400 g blødt smør
  • 400 g flormelis
  • 4 spsk. fløde
  • 1 stk. vaniljesukker

Overtræk

  • 500 g marcipan
  • 500 g flormelis
  • 1-2 spsk. glukosesirup
  • pastafarve i forskellige farver

Fremgangsmåde

  1. Mandelbunde:
    Pisk æggeblommer, 170 g af sukkeret og vanilje sammen til en æggensnaps. Bland mel og bagepulver, sigt det i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen. Pisk hviderne stive med 25 g af sukkeret og vend i massen til den er ensartet. Fordel dejen i bageforme, så du får tre bunde og bage i ca. 20 min ved 190 grader. Køl af.
  2. Pina colada-mousse:
    Opblød husbladsen i koldt vand. Citronsaft, sukker , vanilje og ananas koges sammen og blendes fint. Husblassen opløses i massen og køles let af. Rom og Malibu tilsættes. Pisk fløden til skum og vend i ananasblandingen.
  3. Kom en bund nederst i den form du vil samlekagen i, og hæld pina colada-moussen over. Læg en bund ovenpå og sæt på frys.
  4. Jordbærmousse:
    Opblød husbladsen i koldt vand. Jordbær, saft fra lime og sukker koges sammen, oghusblassen opløses i massen og køles let af. Pisk fløden til skum og vend det i moussen. Hæld moussen på kagen, top med den sidste bund og stil på frys. 
  5. Smørcreme:
    Rør alle ingredienser godt sammen til en ensartet creme, og smør kanter og top af kagen godt op hermed.
  6. Overtræk.
    Marcipan, flormelis og glykosesirup æltes sammen. Del marcipanen op og bland de pastafarver ind i marcipanen, du ønsker. Til billiardballerne skal du bruge pastafarver og pensler. Pyntes med billiardkugler og køer. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 6