Donald Trump og mexikanere-pop cakes. (©DR)

Pop cakes med citroncreme og hindbær

Lækre pop cakes bestående af en citronkage med citroncreme. Lisette lavede disse pop cakes til USA-temaet i 'Den store bagedyst.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citronkage

  • 50 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • 50 g mel
  • 2 g bagepulver
  • 1 citron

Citroncreme

  • 50 g sukker
  • 1 citron
  • 1 blad husblas
  • 50 g smør
  • 60 g æggeblomme
  • 10 stk. friske hindbær

Candy Melts

  • 200 g lyserøde Candy Melts
  • 200 g blå Candy Melts

Pynt

  • 100 g marcipan
  • 50 g flormelis
  • 15 g glukose
  • Pastafarve (mængde efter humør)

Fremgangsmåde

Citroncreme

  1. Tænd ovnen på 175ºC.
  2. Udblød husblas i koldt vand.
  3. Kog sukker og citronsaft i en gryde. Tilsæt husblas, smør og æggeblomme. Pisk det og stil det til side. 


Kage

  1. Pisk smør og flormelis hvidt og tilsæt æg.
  2. Sigt mel og bagepulver ned i smørret og vend det rundt sammen med citronskal.
  3. Fyld de runde kageforme halvt med kagedej. Læg et hindbær i hver kageform med hulningen opad. Fyld med sprøjte hvert hindbær op med kagecreme. Dæk hvert fyldt hindbær med en lille smule kagecreme og læg pop cake-låg på.
  4. Bag kagerne i ovn ved 175ºC i 12 minutter. 


Candy Melts

  1. Candy Melts smeltes i en skål i mikroovnen.
  2. Dyp en pop cake-pind i den smeltede Candy Melts og stik pinden med chokoladeenden ind i en pop cake.
  3. Stil på køl så Sandy Melts kan størkne i ca. 5 minutter.
  4. Dyp hele pop caken i Candy Melts og stil til tørre på køkkenbord. Stik dem ned i noget som kan holde dem stående.


Pynt

  1. Bland marcipan, flormelis og glukose.
  2. Del marcipanen ud i mindre stykker og farv hhv. sort, gul, grøn og fersken. 



Anretning

  1. Pynt pop cakes så de ligner henholdsvis mexikanere og præsidenter.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)