Flotte græskar-pop cakes med smagfuld flødeostmasse. (©DR)

Pop cakes med græskarkerner og ingefær

Her får du opskriften på lækre pop cakes med ingefærsmag. Anton lavede disse flotte græskar-pop cakes i 'Den store bagedyst', og de er overtrukket med hvid chokolade og indeholder en smagfuld sandkagebund med flødeostmasse inden i.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sandkagedej

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. fint salt
  • 50 g græskarkerner
  • 2 tsk. tørret ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. muskatnød

Flødeostmasse

  • 100 g flødeost
  • 25 g smør
  • 75 g flormelis

Fondant

  • 50 g skumfiduser
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 spsk. rapsolie
  • 1 knivspids grøn frugtfarve
  • 200 g flormelis

Chokoladeovertræk

  • 500 g hvid chokolade
  • 30 g kakaosmør
  • 2 knivspids gul pulverfarve
  • 1 knivspids (prøv dig frem til du rammer den rette farve)

Chokoladeansigter

  • 30 g mørk chokolade
  • 1 stk. tandstik/træspyd

Servering

  • 15 stk. pop cake-pinde

Fremgangsmåde

Sandkagedej

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt (det er vigtigt, at smørret er helt blødt, da massen ellers vil skille, når du kommer æggene i).
  3. Rist græskarkernerne på en pande og lad dem køle af.
  4. Kom æggene i smørmassen en af gangen, så de bliver inkorporeret stille og roligt. Tilsæt også vaniljekorn. 
  5. Blend de afkølede græskarkerner til mel og sigt dem i massen sammen med hvedemel, bagepulver og krydderier.
  6. Hæld dejen i en bradepande og bag den i ca. 15 minutter til den er gylden og flot. Lad kagen køle af. (Kagen virker hæslig og tør, når den er færdig, men det er meningen, da kagerne ellers ville falde af pinden, hvis kagen er for fugtig).


Flødeostemasse

  1. Pisk alle ingredienser sammen til massen begynder at tykne og er flot og luftig.


Formning

  1. Tag din afkølede pop cake-dej og vej 280 g af kagen af.  
  2. Smuldr kagen med dine fingre så du har en masse fine krummer. 
  3. Rør kagekrummerne sammen med flødeostemassen til du har en lækker ensartet masse. 
  4. Rul massen til runde kugler og tryk dem lidt flade i top og bund. 
  5. Skær en masse riller i kuglerne fra top til bund og skrab med kniven på hver side af rillen for at markere den. Stop når du synes, at kuglen ligner et græskar. Gentag med alle kagerne. 
  6. Sæt kagerne på køl.  


Fondant

  1. Smelt skumfiduser, citronsaft og olie over vandbad. 
  2. Tilsæt grøn farve til du har en skriggrøn (farven bliver mere nedtonet, når der kommer flormelis i) 
  3. Ælt flormelis ind i skumfiduserne og stop når du har en fast masse som er smidig og elastisk, men samtidig ikke klistrer til bord eller hænder. Lad fondanten hvile på bordpladen. 


Chokoladeovertræk

  1. Smelt den hvide chokolade og kakaosmørret over vandbad eller i mikroovnen. 
  2. Tilsæt den gule og røde farve til du får en flot orange farve (der skal mest gul i og kun lidt rød).
  3. Tag dine kager ud fra køl. 
  4. Dyp hver pind i den orange chokolade og stik dem forsigtigt ind i kagerne. Lad chokoladen størkne et kort øjeblik. Dette hjælper med, at kagerne bliver siddende på pinden. 
  5. Dyp hele kagen i chokoladen og bank med fingeren på pinden, så du får det overskydende chokolade af. Gentag med resten af kagerne og stil dem på køl. 


Chokoladeansigter

  1. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.  


Samling

  1. Tag dine afkølede popcakes frem og find et træspyd/tandstik frem.  
  2. Sæt dig roligt ned og tegn små sjove/uhyggelige/vanvittige/groteske/absurde ansigter med den mørke chokolade på kagerne. Pas på du ikke nasser dem til. Vær forsigtig.  
  3. Slut af med at tage en lille kugle grøn fondant og gør den lidt spids i enden. Sæt den fast i toppen af græskarret.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)