Klovne-pop cakes med limesmag. (©DR)

Pop cakes med limesirup

Kirsten lavede disse flotte og smagfulde pop cakes i USA-programmet i 'Den store bagedyst'. De fine kager på pind ligner klovne og består af kagebunde med lime, en limesirup samt en lækker flødeost-frosting.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Limekage

  • 140 g mel
  • 1 1/4 tsk. bagepulver
  • 150 g sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 85 g blødt, usaltet smør
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 store æg
  • 121 g mælk
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 30 g limejuice
  • Skal fra 1 lime

Limesirup

  • 50 g sukker
  • 100 g vand
  • 2 spsk. limejuice

Creamcheese frosting

  • 2 spsk. usaltet smør
  • 115 g flødeost
  • 115 g flormelis
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt

Fondant

  • 7 skumfiduser
  • 1 spsk. vand
  • 1/2 spsk. olie
  • 175 g flormelis

Pynt

  • 10 stk. cake pop-pinde
  • 42 g valnødder

Fremgangsmåde

Limekage

  1. Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn.
  2. For er bageform med bagepapir.
  3. Bland mel, sukker, salt, bagepulver og limeskal i din røremaskine.
  4. I en separat skål blandes æg, mælk, olie og limejuice.
  5. Pisk nu i 30 sekunder dine tørre ingredienser så det bliver blandet godt ved lav hastighed.
  6. Tilføj lidt smør af gangen ved medium hastighed til dejen er blevet helt smuldret.
  7. Tilsæt lidt efter lidt din æggemasse til dejen er homogen.
  8. Hæld i din form og bag i 25 minutter.



Fondant

  1. I en lille gryde over vandbad varmes skumfiduser, vand og olie. Når massen er ensartet tages den af varmen og flormelis æltes i.
  2. Farv lidt af massen rød og lav en masse små klovnenæser og røde strimler til klovnemund.
  3. Farv lidt af massen orange og lav klovnehatte og løvemanker.
  4. Farv lidt af massen blå og lav elefantører og cirkusteltentré.



Limesirup

  1. I en lille kasserolle ved medium varme piskes der konstant i vand og sukker, indtil sukkeret er opløst, og du står med en klar masse. Hvis massen er så tyk, som du kan lide den, fjernes den fra varmen og så tilføjes lime. Hvis den skal koge længere, skal det gøres ved lav varme.
  2. Den kan nu børstes på den færdige varme kage.



Creamcheese frosting

  1. I en røremaskine blandes flødeost og smør, indtil massen er homogen. Tilføj flormelis og pisk indtil massen er lys og let. Tilføj til sidst vaniljeekstrakt.



Anretning

  1. Smuldr kagen i en stor skål og bland de grofthakkede valnødder i og bland godt.
  2. Drys herefter lakridsgranulat og bland godt.
  3. Tilsidst æltes dejen sammen med creamcheese frosting.
  4. Form nu dine kager og prik en pind i og kom i fryseren.
  5. Temperer nu hvid og mørk chokolade.
  6. Start med at dyppe dine klovneansigter i den hvide chokolade. Dekorer dem færdig med fondant og optegn klovneansigt med mørk chokolade.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)