Forkæl dem, de elsker med disse lækre valentines-pop cakes. (©DR)

Pop cakes med red velvet kage og passionsfrugtsirup

Disse flotte valentines-pop cakes består af en red velvet kage og en passionsfrugtsirup. Lisette lavede dem, da der var USA-tema i 6. sæson af 'Den store bagedyst'.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Red velvet kage

  • 60 g smør
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • Rød farve (mængde efter behov)1
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 160 g mel
  • 1,2 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk. æblecidereddike

Cake pop kage

  • 250 g red velvet kage
  • 60 g flødeost
  • 30 g usaltet smør
  • 100 g flormelis

Passionsfrugtsirup

  • 6 stk. passionsfrugter
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • Citronsaft (efter behov)
  • 1 spsk. kartoffelmel

Samling af kagen

  • 10 stk. pop cake-pinde
  • 400 g halvbitter chokolade

Fremgangsmåde

Red velvet kage

  1. Forvarm ovnen til 180˚C og smør en springform med usaltet smør el. lign.
  2. Pisk smør og sukker grundigt sammen.
  3. Tilsæt vanilje, kakaopulver og farve.
  4. Tilsæt halvdelen af melet og natron.
  5. Tilsæt kærnemælk og æblecidereddike.
  6. Tilsæt resten af melet.
  7. Bag kagen i 30-40 minutter.



Passionsfrugtsirup

  1. Bland alle ingredienser undtagen citronsaft i en kasserolle.
  2. Bring kasserollen i kog og lad den koge til siruppen tykner. 
  3. Lad siruppen køle af og smag til med citronsaft.


Cake pop kage
  1. Bland alle ingredienserne med fingrene i en skål.



Samling af kagen

  1. Støb 20 hjerteskaller til kagen i en chokoladeform.
  2. Fyld skallerne ¾ med kagemassen.
  3. Gør plads til at tilføje sirup og indsætte pinden i kagen.
  4. Hæld lidt tempereret chokolade på kanten af en skal og sæt den sammen med en anden skal. Gør dette ni gange mere.
  5. Brug en nr. 10 tyl eller et tyndt rør til at smelte et hul der hvor pinden skal indsættes.
  6. Fyld kagerne med sirup så der er lidt plads til at indsætte pinden.
  7. Smelt chokolade og dyp enden af pinden før den indsættes i kagen.
  8. Luk tæt omkring pinden med den smeltede chokolade så siruppen ikke løber ud.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2017 (afsnit 3)