Svineslag med masser af krydderier og hvidløg - porchetta - er en legendarisk ret fra Italien, som smager fantastisk og af sol og sommer. (©DR)

Porchetta

Porchetta er en krydret og smagfuld italiensk variant af en flæskesteg, som man ofte kan finde på en markedsplads i Italien og føle sig lidt nærmere himlen, hver gang man tager en bid. Porchetta laves i italien af små pattegrise, men den kan også laves af et svineslag, som kan bestilles ved en slagter. Vær opmærksom på, at porchettaen skal køre over en grill i 3-4 timer.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stk. svineslag
    (ca. 2 kg.)
  • 1-2 stk. friskt brød
    (bruges til rasp)
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt oregano
  • 8 stk. lauerbærblade
  • 0,5 bundt rosmarin
  • 7-8 stk. skalotteløg
  • 1 smule citronskal

Fremgangsmåde

  1. Læg slaget eller den udbenede gris med kødsiden opad. Drys med rigeligt salt og en blanding af peber og knust koriander. Derefter finthakkede urter, skalotteløg, hvidløg, citronskal og til slut brødkrumme (som laves ved at blende friske, hvide brødskiver – evt. med skorpen skåret fra).
  2. Svinet eller slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres. Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer, indtil sværen er sprød, og dyret dufter fuldkommen fantastisk (porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn).
  3. Porchettaen hviler i 20 minutter efter stegning. Skæres herefter i skiver og serveres traditionelt ved at komme kødet i store panino-boller med lidt af stegeskyen etc.