(©DR)

Porchetta - krydret flæskesteg med hvidløg

Den klassiske flæskesteg har i denne nemme opskrift fået et italiensk tvist med krydderurter og hvidløg. Porchetta hedder den italienske variant, som denne udgave lægger sig opad.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Stegen

  • 1,5 kg svinekam med svær
  • 4 bouillon

Porchetta krydderiblanding

  • 5 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 4 spsk. olivenolie

Salat

  • 0,5 stk. kinakål
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. æbler
  • 2 stk. appelsiner

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Skræl hvidløgene og hak dem fint sammen med rosmarin, og bland krydderurterne med olien og tørret basilikum, salt og peber.

  2. Skær nogle 2 cm lange dybe snitter i kødsiden og smør halvdelen af krydderblandingen ud heri. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad, hæld boullionen ved og sæt den midt i ovnen. 

  3. Når stegen har stegt i 15 minutter, vendes den og gnides med resten af krydderiblandingen. Skru ned til 200 grader. Steges i mindst 1½ time - eller til stegen er gennemstegt og sværen sprød. Hold stegen varm.

  4. Lav saucen:
    Hæld stegeskyen op i en lille gryde og si for fedt - tilsæt eventuelt mere boullion. Jævn med 2 tsk. Maizena som er rørt ud i lidt koldt vand - kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

  5. Skær kinakålen i tynde strimler og bland med gulerodsstave, æbler skåret i tern og appelsinfileter.

TIP: Vil du have en dressing til salaten, så kan du lave det af:  1 dl fløde, 2 tsk. citronsaft og 1 tsk. sukker som røres sammen. 

Porchettaen serveres med salaten og saucen og ristede kartofler.