Porchetta - krydret flæskesteg med hvidløg
Den klassiske flæskesteg har i denne nemme opskrift fået et italiensk tvist med krydderurter og hvidløg. Porchetta hedder den italienske variant, som denne udgave lægger sig opad.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Stegen
- 1,5 kg svinekam med svær
- 4 bouillon
Porchetta krydderiblanding
- 5 fed hvidløg
- 4 kviste frisk rosmarin
- 2 tsk. tørret basilikum
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 4 spsk. olivenolie
Salat
- 0,5 stk. kinakål
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. æbler
- 2 stk. appelsiner
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader. Skræl hvidløgene og hak dem fint sammen med rosmarin, og bland krydderurterne med olien og tørret basilikum, salt og peber.
- Skær nogle 2 cm lange dybe snitter i kødsiden og smør halvdelen af krydderblandingen ud heri. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad, hæld boullionen ved og sæt den midt i ovnen.
- Når stegen har stegt i 15 minutter, vendes den og gnides med resten af krydderiblandingen. Skru ned til 200 grader. Steges i mindst 1½ time - eller til stegen er gennemstegt og sværen sprød. Hold stegen varm.
- Lav saucen:
Hæld stegeskyen op i en lille gryde og si for fedt - tilsæt eventuelt mere boullion. Jævn med 2 tsk. Maizena som er rørt ud i lidt koldt vand - kog saucen igennem og smag til med salt og peber. - Skær kinakålen i tynde strimler og bland med gulerodsstave, æbler skåret i tern og appelsinfileter.
Porchettaen serveres med salaten og saucen og ristede kartofler.