Den gode porsesnaps kræver tid at lave, men resultatet er værd at vente på. (©DR)

Porsesnaps

I Madmagasinet lavede Adam Aamann sammen med Niels Stær blandt andet denne opskrift på en hjemmelavet porsesnaps i et forsøg på at kreere nogle varianter, som selv snapse-skeptikere vil sætte pris på. Porsesnapsen er oplagt at forkæle sine gæster med til julefrokosten.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 15-20 stilke eller små grene med blade fra porsebusken
  • 70 cl vodka eller Brøndums Snaps Klar

Fremgangsmåde

  1. Læg porsen med stilke ned i en flaske. 
  2. Hæld snapsen over, luk flasken og lad snapsen trække på et mørkt og køligt sted i 3-4 uger. 
  3. Sigt snapsen og lad den trække min. 1 uge, inden den nydes, men rigtig gerne længere - op til ca. 1 år i en mørk og kølig kælder. 
  4. Server ved stuetemperatur.