Posegrød med puddersukker og skinkemadder. (©DR)

Posegrød med skinkemadder

Brødrene Price er i Dragør på jagt efter egnsretter. Her laver de posegrød med skinkemadder, der er en opskrift der stammer fra hollandske tilvandrere til byen.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Posegrød

  • 1 kg røget skinke uden ben
  • 300 g hele byggryn
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. timian
    (kan evt. udelades)
  • 1 knivspids safran
  • 50 g puddersukker
  • 150 g rosiner
    (eller korender)
  • 100 g smuttede mandler
    (Hakkede)

Tilbehør

  • 6 skiver landbrød
  • 6 tsk. puddersukker
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne til grøden blandes og lægges på et passende stykke ufarvet linned - en stofble eller et viskestykke kan bruges. Stoffet samles foroven og bindes sammen som en pose. Sørg for at der er god plads i posen, for grøden udvider sig meget under kogning.

  2. Kom posen i en stor gryde sammen med skinken og fyld op med vand. Bring det hele i kog og skru derefter helt ned for blusset. Læg låg på og lad det koge i ca. 1 1/2 time til skinken og byggrynene er møre.

  3. Hæld indholdet af posen ned i en skål og bland lidt af kogevandet i, til konsistensen er passende grødagtig.

  4. Server grøden sammen med ekstra puddersukkersmurt landbrød med skiver af den kogte skinke. Det kan være, at skinkemadderne vil vække størst glæde blandt de spisende…