Perfekt til en dag med tømmermænd. hvor man ikke gider at bruge mange timer på at lave mad. (©DR)

Prices sprøde kartoffelpizza

James og Adam Price bagte i Spise med Price denne fantastiske kartoffelpizza, som er en nem og lækker opskrift på en anderledes pizza som hverdagsret. Pizzaen smager allerbedst, hvis den er bagt i en brandvarm ovn og gerne på en pizzasten, så brødet bliver ekstra sprødt. Vær opmærksom på, at dejen skal hæve i 2 timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • 3 dl lunkent vand
  • 0,5 spsk. salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk. olivenolie

Pizzafyld

  • 1 håndfuld små, faste kartofler
  • 1-2 kviste timian
  • 1-2 kviste rosmarin
  • 1 smule rygeost

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Gæren opløses i vandet. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand, til den føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk.
  2. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer.
  3. Skær kartofler i papirtynde skiver og fordel dem over pizzaerne. Tilføj evt. rygeost. Drys med krydderurter og salt og stænk med god olivenolie.
  4. Bag i en brandvarm ovn, gerne på en pizzasten.