En sprød og lækker katoffelpizza med krydderurter og rygeost. (©DR)

Prices sprøde kartoffelpizza

James og Adam Prices kartoffelpizza er en nem, lækker og anderledes pizza med kartofler, krydderurter og rygeost. Den bliver allerbedst, hvis den er bagt i en brandvarm ovn og gerne på en pizzasten, så bunden bliver ekstra sprød.

Vær opmærksom på, at dejen skal hæve i min. 2 timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • 3 dl lunkent vand
  • ½ spsk. salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk. olivenolie

Pizzafyld

  • 1 håndfuld små, faste kartofler
  • 1-2 kviste timian
  • 1-2 kviste rosmarin
  • 1 smule rygeost

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.

Gæren opløses i vandet. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand, til den føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. 

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer. 

Skær kartofler i papirtynde skiver og fordel dem over pizzaerne. Tilføj evt. rygeost. Drys med krydderurter og salt og stænk med god olivenolie. 

Bag i en brandvarm ovn, gerne på en pizzasten.