Tidsmængde: 1 time Mængde: 4 pers.
Ingredienser
PIZZADEJ
- •
300 g mel tipo 00
- •
200 g durum mel
- •
3 dl lunkent vand
- •
½ spsk. salt
- •
10-12 g gær
- •
2 spsk. olivenolie
PIZZAFYLD
- •
1 håndfuld små, faste kartofler
- •
1-2 kviste timian
- •
1-2 kviste rosmarin
- •
1 smule rygeost
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 grader.
Gæren opløses i vandet. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand, til den føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer.
Skær kartofler i papirtynde skiver og fordel dem over pizzaerne. Tilføj evt. rygeost. Drys med krydderurter og salt og stænk med god olivenolie.
Bag i en brandvarm ovn, gerne på en pizzasten.