Prices sprøde kartoffelpizza

James og Adam Prices kartoffelpizza er en nem, lækker og anderledes pizza med kartofler, krydderurter og rygeost. Den bliver allerbedst, hvis den er bagt i en brandvarm ovn og gerne på en pizzasten, så bunden bliver ekstra sprød. Vær opmærksom på, at dejen skal hæve i min. 2 timer.

En sprød og lækker katoffelpizza med krydderurter og rygeost. (© DR)

Tidsmængde: 1 time Mængde: 4 pers.

Ingredienser

PIZZADEJ

  • 300 g mel tipo 00

  • 200 g durum mel

  • 3 dl lunkent vand

  • ½ spsk. salt

  • 10-12 g gær

  • 2 spsk. olivenolie

PIZZAFYLD

  • 1 håndfuld små, faste kartofler

  • 1-2 kviste timian

  • 1-2 kviste rosmarin

  • 1 smule rygeost

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.

Gæren opløses i vandet. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand, til den føles passende. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer eller natten over i køleskabet. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud til pizzaer.

Skær kartofler i papirtynde skiver og fordel dem over pizzaerne. Tilføj evt. rygeost. Drys med krydderurter og salt og stænk med god olivenolie.

Bag i en brandvarm ovn, gerne på en pizzasten.