Profiterolles med is og chokoladesovs
I programmet 'la dolce vita' laver Adam og James Price den franske dessert, profiterolles
Tilberedningstid:
40 min.
Antal portioner:
5 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 125 g mel
- 1 smule salt
- 3 stk. æg
- 1 knivspids bagepulver
Chokoladesauce
- 150 g bitter chokolade
- 2 spsk. kakao
- 2 dl piskefløde
- 0,5 dl vand
-
1 smule
sukker
(efter smag)
Fremgangsmåde
- Smelt smør i vand, tilsæt mel og bagepulver på én gang. Rør grundigt og tag gryden fra varmen. Tilsæt sammenrørt æg når massen er let afkølet. Bland grundigt.
- Kom dejen i sprøjtepose og afsæt kugler på størrelse med en stor valnød på bagepapir eller siliconemåtte. Bages ved 200 g i ca. 15 min. Afkøles på rist.
- Flæk profiterollerne halvt og fyld dem med vanilleis og giv varm chokoladesovs til.
Chokoladesauce
- Bring fløden i kog og tilsæt finthakket chokolade. Rør kakao i og fortynd med vand. Smag til med sukker.