Profiterollerne kan også fyldes med creme eller frygt, hvis man har lyst. (©DR)

Profiterolles med is og chokoladesovs

I programmet 'la dolce vita' laver Adam og James Price den franske dessert, profiterolles

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 5 pers.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 125 g mel
  • 1 smule salt
  • 3 stk. æg
  • 1 knivspids bagepulver

Chokoladesauce

  • 150 g bitter chokolade
  • 2 spsk. kakao
  • 2 dl piskefløde
  • 0,5 dl vand
  • 1 smule sukker
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i vand, tilsæt mel og bagepulver på én gang. Rør grundigt og tag gryden fra varmen. Tilsæt sammenrørt æg når massen er let afkølet. Bland grundigt.

  2. Kom dejen i sprøjtepose og afsæt kugler på størrelse med en stor valnød på bagepapir eller siliconemåtte. Bages ved 200 g i ca. 15 min. Afkøles på rist.

  3. Flæk profiterollerne halvt og fyld dem med vanilleis og giv varm chokoladesovs til. 

Chokoladesauce

  1. Bring fløden i kog og tilsæt finthakket chokolade. Rør kakao i og fortynd med vand. Smag til med sukker.