Prøv at lave dine egne hjemmelavede proteinbarer. (©DR)

Proteinbarer med chokolade

Disse lækre proteinbarer lavede Christina i Den store bagedyst 2018. Christina er selv dedikeret løber, og efter en lang løbetur nyder hun gerne en af disse barer, der giver kroppen fornyet energi - og så smager de godt.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

dej

  • 95 g chokolade proteinpulver
  • 4,7 dl havregryn
  • 3½ dl skummetmælk
  • 55 g æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • 1 lille spsk. kakao
  • 100 g blandede nødder, hakkede

Chokolade og pynt

  • 450 g mørk chokolade
  • 100 g tørrede tranebær, hakkede
  • 100 g blandede nødder, hakkede

Fremgangsmåde

Dej

  1. Bland alle ingredienser sammen og pisk grundigt med elpisker. 
  2. Hæld massen i en smurt, firkantet silikone bageform og bag ved 175 grader i ca. 15 min. eller til massen er fast. Køl helt af. 
  3. Skær med en skarp kniv passende størrelser barer. Der er kage tilovers.
 

Chokolade og pynt

  1. Hak de tørrede tranebær og nødder. 
  2. Temperer den mørke chokolade og pensel bunden af barerne. Lad størkne. 
  3. Dyp nu samtlige barer i chokladen. Efter hvert dyp ligges et lille lag tranebær og nødder oven på. Køl af. 
  4. Skær chokoladekanterne til og så er de klar til servering.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 5