Provencalsk courgettetærte (©DR)

Provencalsk courgettetærte

Denne courgettetæret lavede Brødrene Price i programmer Spise med Price på tur, hvor de var taget til den franske riviera. Tærten laves af en god mørdej, der både udgør bund og låg om det lune squashfyld.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Tærtedej

  • 250 g hvedemel
  • 1 smule salt
  • 1 stk. æg
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 4-5 spsk. vand

Fyld

  • 2 stk. porrer
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. courgetter
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1-2 kviste frisk timian
  • 1 tsk. herbs de provence
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5-1 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 knivspids peber
  • 3 stk. æg
  • 50 g parmesan

Fremgangsmåde

  1. Til dejen blandes mel og salt og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes grundigt igennem til den er smidig og hviler derefter på køl i mindst en time.

  2. Til fyldet snittes porrer, løg og hvidløg relativt fint og sauteres på en pande i olivenolie til det falder sammen. Courgetterne rives på den grove side af råkostjernet og kommes på panden sammen med timian og herbes de provence. Det hele steges roligt til alt er mørt og evt. væde er nogenlunde fordampet. Smag grundigt til med salt og peber og lad blandingen køle af. Pisk æggene sammen med den revne parmesan og rør dem i grøntsagsblandingen.

  3. En tærteform med løs bund fores med halvdelen af dejen, som rulles ganske tyndt ud - nærmest som til pasta. Lad dejen hænge lidt ud over kanten på formen. Kom det afkølede fyld i formen. Rul resten af dejen tyndt ud og lægges som låg på tærten. Kanterne knibes godt sammen og tærten pensles med olivenolie. Skær et lille kryds i låget så dampen kan slippe ud og bag tærten ved 200 grader i ca. 35-40 min. til overfladen er gylden. Tærten smager bedst hvis den serveres lun. En god blandet salat er godt til.