Drys lidt salt på de puffede flæskesvær inden servering. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Puffede flæskesvær

Lav de lækreste puffede flæskesvær - en sprød snack der passer til hyggelige stunder i julen eller til en kold øl. Disse flæskesvær er mere luftige har mindre fedt end de traditionelle flæskesvær

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • ½ kg svinehud
    (Få gerne slagteren til at fjerne så meget fedt som muligt på forhånd)
  • 1 l fritureolie
    (Alternativt kan du bruge solsikkeolie)
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Kog stykkerne i en time og 20 minutter og tag forsigtigt stykkerne op og læg dem på køl.  
  2. Når de er kolde nok til at holde ved, kan du forsigtigt skrabe det resterende fedt af huden. Fedtet er den bløde hvide del, og huden er den brunlige, seje del. Det er huden, der skal blive til flæskesvær. 
  3. Skær stykkerne af svin i firkanter af cirka tre gange tre centimeter og læg dem på et stykke bagepapir i en dyb bradepande. Stykkerne skal tørre ved cirka 50 grader i 12 timer. Kig til dem undervejs. Hvis der er fedt tilbage på stykkerne vil det smelte – det kan du let fjerne med et stykke køkkenrulle.  
  4. Når stykkerne er helt tørre og hårde, kan de friteres. Tag en gryde og hæld cirka en liter olie i, og sæt den på middel til høj varme. Test oliens temperatur ved at holde et stykke kartoffel ned i olien. Kommer der masser af små bobler omkring kartoffelstykket, er olien klar.  
  5. Friter nu stykkerne af svinehud - kun et par stykker ad gangen, da de puffer op. 
  6. Når huden er puffet helt op, kan du lægge dem over på et stykke fedtsugende papir og drysse med salt og eventuelt andre krydderier såsom løgpulver, paprika, chili og lignende. 
De puffede flæskesvær er den oplagte følgesvend til en kold øl eller som topping på en flæskesteg, der er lavet sous-vide.