Puku-leverpostej med ristede svampe og bacon
En god leverpostej går man aldrig galt i byen med. Heller ikke hvis man er i Zambia og laver den af en puku-antilope, som Jørgen og Nikolaj gjorde det i Nak & Æd. Kom på godt rugbrød og top med ristede svampe og sprød bacon.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 500 g puku lever
- 200 g puku hjerte
- 200 g spæk
- 1 løg
- 4 ansjoser
- 60 g hvedemel
- 4 dråber mælk
- 2 æg
- 2 kviste timian
- 200 g svampe
- 8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Hak lever og hjerte igennem en kødhakker. Kør også løget igennem og kom det hele i en stor skål.
- Pisk mel og mælk sammen og bring det i kog i en gryde. Fjern fra varmen og tilsæt æg under piskning. Rør godt sammen.
- Hæld mælkeblandingen i det hakkede indmad. Knus ansjoser og tilsæt sammen med hakket timian. Krydr med salt og peber. Rør kraftigt sammen og kom i en smurt form.
- Bag leverpostejen ved 175 grader, indtil den sætter sig. Tjek om den er færdig ved at stikke en lille kniv i leverpostejen - hvis der kommer klar væske ud er den færdig og klar til at køle.
- Istandgør svampene og del. Rist dem gyldne på pande i smør. Rist bacon helt sprøde og fjern også fra varmen.
- Vend leverpostejen ud på et fad og top med svampe og bacon. Pynt med brøndkarse og server.