Leverpostej på lever og hjerte fra en zambisk puku. (©DR)

Puku-leverpostej med ristede svampe og bacon

En god leverpostej går man aldrig galt i byen med. Heller ikke hvis man er i Zambia og laver den af en puku-antilope, som Jørgen og Nikolaj gjorde det i Nak & Æd. Kom på godt rugbrød og top med ristede svampe og sprød bacon.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g puku lever
  • 200 g puku hjerte
  • 200 g spæk
  • 1 løg
  • 4 ansjoser
  • 60 g hvedemel
  • 4 dråber mælk
  • 2 æg
  • 2 kviste timian
  • 200 g svampe
  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde

  1. Hak lever og hjerte igennem en kødhakker. Kør også løget igennem og kom det hele i en stor skål.
  2. Pisk mel og mælk sammen og bring det i kog i en gryde. Fjern fra varmen og tilsæt æg under piskning. Rør godt sammen.
  3. Hæld mælkeblandingen i det hakkede indmad. Knus ansjoser og tilsæt sammen med hakket timian. Krydr med salt og peber. Rør kraftigt sammen og kom i en smurt form. 
  4. Bag leverpostejen ved 175 grader, indtil den sætter sig. Tjek om den er færdig ved at stikke en lille kniv i leverpostejen - hvis der kommer klar væske ud er den færdig og klar til at køle.
  5. Istandgør svampene og del. Rist dem gyldne på pande i smør. Rist bacon helt sprøde og fjern også fra varmen. 
  6. Vend leverpostejen ud på et fad og top med svampe og bacon. Pynt med brøndkarse og server.