Smørrebrød med puku-rullepølse (©DR)

Puku-rullepølse

I Zambia skød Jørgen og Nikolaj en flot puku-antilope, som de blandt andet lavede denne rullepølse af. Rullepølsen krydres med timian, persille og hvidløg og kommes på godt rugbrød.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1½ kg puku-slag
  • 3-4 kviste timian
  • 3-4 kviste persille
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • knodsnor og rullepølsepresse

Fremgangsmåde

  1. Tag først puku-slaget og fold det ud - skær det yderligere, så det bliver til en stor flad firkant. Bank det godt med en kødhammer, så det bliver banket helt fladt. Krydr med salt og peber.
  2. Vask timian og persille og hak det helt fint. Hak også løg og hvidløg helt fint eller riv det på et rivejern på den fine side.
  3. Rør sammen og fordel krydderblandingen ud over ud over kødet. 
  4. Rul det stramt sammen og bind det med kødsnor, så rullen holdes sammen.
  5. Kom rullepølsen i en gryde og dæk med vand. Lad det simre i ca. 2 timer. 
  6. Løft op og kom i en presse - ”rullepølseform”. Hæld lidt af kogevandet ved og pres den så sammen. Køl den helt ned, før du begynder at skære den.