Brødrene Prices opskrift på pulled pork smager dejligt i eks. burgerboller med coleslaw. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Pulled Pork - Brødrene Prices opskrift

Pulled pork er med rekordfart blevet en populær måde at servere nakkesteg på. Den lange tilberedningstid ved lav varme giver en usædvanlig saftig, trevlet og lækker konsistens. I denne opskrift som James og Adam Price lavede i programmet Spise med Price, er pulled pork lavet på grill, men den kan også sagtens laves i ovnen.

Tilberedningstid: 14 timer Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg nakkesteg
  • 50 g brun farin
  • 50 g mild paprika
  • 2 spsk. friskkværnet sort peber
  • 2 spsk. salt
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 4 dl æbleeddike
  • 3 spsk. ketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 tsk. salt
  • 1 spsk. tabasco
  • 1-2 tsk. chiliflager
    (eller efter smag)
  • 1-2 tsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag en god nakkesteg. Denne skal afpudses let, eventuelle sener og fedtansamlinger fjernes, så der er tale om et stort, reelt stykke kød. Derpå skal den have en såkaldt ”rub” - et lag af krydderier. Det kan varieres i det uendelige, men her er der brugt brun farin, paprika, peber, salt, cayennepeber og sennepspulver. Smag på rub’en. Den skal være sødmefuld og stærk. Gnid rigelige mængder rub ind i stegen. Kom stegen i en pose og læg på køl. Gerne natten over - i hvert fald 4-5 timer.
  2. Tænd grillen. Kom langtids-briketter i beholderen og hist og her stykker af røgtræ, som fås hos velassorterede grill-forhandlere. Vandbeholderen fyldes også. (Alternativt tænd ovnen på 110 grader og læg kødet ind, red.)
  3. Hold øje med temperaturen i smokeren. Den bør ligge på omkring 110 grader, måske lidt under, ikke for meget over. Kom kødet på grill-risten. I en smoker kommer kødet ikke i direkte kontakt med varmen og de glødende kul. Vandet opvarmes og blandes med røgen og varmen, og det er denne cocktail, der i løbet af 12-14 timer forvandler nakkefileten til et utroligt velsmagende stykke kød med en fantastisk konsistens.
  4. Der skal ikke arbejdes mere med kødet. Har man en god smoker, så passer det sig selv. Hold øje med temperaturen og lad nakkestegen hygge sig. Den kan sagtens tåle mere end 14 timer, hvis det skal være. Og en stor smoker kan brænde i op til 20-24 timer på én opfyldning (den vi lånte, brændte i 25 timer!). Har du tilberedt pulled pork i ovnen, så tag det ud efter 12-14 timer.
  5. Stegen bliver ganske mørk og dækkes af en stegeskorpe, man kalder barken. Når den har fået nok, tages den ud af smokeren og hviler en halv times tid. Derpå kan den ”trækkes” fra hinanden - deraf navnet Pulled Pork. Man sætter to gafler ind i stegen og trækker den i strimler.
  6. Bland æbleeddike, ketchup, brun farin, salt, tabasco, chiliflager og peber til en sauce og smag til. Saucen skal være sur, sød og stærk. Kødet blandes med lidt sauce og kommes i gode, store burgerboller sammen med en skefuld coleslaw.