Krydret græskar-chessecake er perfekt til en Thanksgiving-middag. (©DR)

Pumpkin-cheesecake

I USA er de vilde med at bruge græskar i kager og desserter, og Thanksivng er ingen undtagelse. Prøv her Brødrene Prices lækre opskrift på en pumpkin cheesecake med krydret græskarfyld.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Bund

  • 150 g digestive kiks
  • 50 g hasselnødder malet til groft mel
  • 75 g smeltet smør
  • 30 g sukker

Fyld

  • 200 g sukker
  • 400 g flødeost
  • 1 tsk. vanilje-ekstrakt
  • 4 æg
  • 40 g hvedemel
  • 1½ dl creme fraiche 38%
  • 225 g græskarpuré
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt muskat
  • saft og skal af 1 økologisk citron

Fremgangsmåde

Til bunden knuses kiksene og blandes med hasselnødderne og sukkeret. Kom det smeltede smør ved og bland grundigt. Pres blandingen ned i en springform.

Til fyldet piskes flødeost og sukker grundigt sammen.

Tilsæt vanije-ekstrakt og græskarpuré. Rør æggene i et ad gangen - pisk ikke for meget - hvis massen bliver for luftig, sprækker cheesecaken lettere.

Rør hvedemel, creme fraiche samt appelsinsaft og skal i.

Kom fyldet i den forede springform og bag ved 170 grader i ca. en time - gerne med lidt damp. Lad kagen afkøle i ovnen i en times tid.

Drys kagen med flormelis eller pynt den af med lidt sprøjtede flødeskumstoppe. Server den afkølet.

Opskriften findes i samlingen

Thanksgiving dinner