Quinoa med gulerødder, feta og dild
Den mættende quinoasalat med gulerødder, feta og dild er oplagt til en lun sommeraften til et lækkert stykke kød fra grillen. Salaten er frisk, fuld af smag og smuk på bordet. De søde, bagte tomater spiller rigtig godt sammen med den friske yoghurt/tahin-dressing, de syrlige granatæblekerner og den salte feta.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 1 dl grønne linser
- 1 dl quinoa
- 150 g feta
- 1/2 stk. granatæble
- 3 stk. gulerødder
- 1 håndfuld dild
- 1 bakke cherrytomater
Dressing
- 1/2 dl yoghurt
- 1/2 stk. citron
- 2 spsk. sukker
- 1/2 tsk. tahin
Fremgangsmåde
- Kog grønne linser og quinoa. Kom salt i kogevandet.
- Skær cherrytomater i halve og drys sukker og salt over. Bag dem i ovnen i 30 min. ved 175 grader alm. ovn.
- Skræl gulerødder i lange strimler.
- Lav dressing ved at blande alle ingredienser til dressingen. Smag til med sukker og citron.
- Tag granatæblekernerne ud af granatæblet.
Anretning
- Kom linser og quinoa på et salatfad, og herefter gulerødder og tomater ovenpå.
- Drys fetaen ud over.
- Dryp dressing på.
- Pynt med granatæblekerner og dild.