En smuk og velsmagende forårssalat, der både kan spises som et måltid i sig selv, men også er lækker som fyldigt tilbehør til et stykke kød fra grillen. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Quinoa med gulerødder, feta og dild

Den mættende quinoasalat med gulerødder, feta og dild er oplagt til en lun sommeraften til et lækkert stykke kød fra grillen. Salaten er frisk, fuld af smag og smuk på bordet. De søde, bagte tomater spiller rigtig godt sammen med den friske yoghurt/tahin-dressing, de syrlige granatæblekerner og den salte feta.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser
  • 1 dl quinoa
  • 150 g feta
  • 1/2 stk. granatæble
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 håndfuld dild
  • 1 bakke cherrytomater

Dressing

  • 1/2 dl yoghurt
  • 1/2 stk. citron
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. tahin

Fremgangsmåde

  1. Kog grønne linser og quinoa.  Kom salt i kogevandet.
  2. Skær cherrytomater i halve og drys sukker og salt over. Bag dem i ovnen i 30 min. ved 175 grader alm. ovn.  
  3. Skræl gulerødder i lange strimler. 
  4. Lav dressing ved at blande alle ingredienser til dressingen. Smag til med sukker og citron. 
  5. Tag granatæblekernerne ud af granatæblet. 


Anretning 

  1. Kom linser og quinoa på et salatfad, og herefter gulerødder og tomater ovenpå. 
  2. Drys fetaen ud over. 
  3. Dryp dressing på.
  4. Pynt med granatæblekerner og dild.