En fyldig og smagfuld quinoasalat kan spises som den er eller som tilbehør til andet mad. (©DR)

Quinoasalat med svampe, æbler og bær

En fyldig og smagfuld quinoasalat med stegte svampe, syrlige æbler og søde bær. Server salaten som et helt måltid med godt brød til eller som tilbehør til anden mad. Opskriften lavede Anne Hjernøe i DR1's sommertema, da hende og Anders Agger besøgte Wales.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Quinoasalat

  • 4 dl kogt quinoa
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stort løg
  • 300 g blandede svampe
  • 50 g rucola
  • 50 g spinat
  • 2 æbler
  • 100 g blåbær
  • 1 porre

Dressing

  • 1 stor spsk. sennep med honnning
  • ½ dl koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Quinoasalat

  1. Kom den kogte quinoa i en stor skål og lad den køle af. 
  2. Kom en slat olie på en pande, skær svampene i mindre stykker og steg dem sprøde i olien og lad dem køle af. 
  3. Skyl rucola og spinat, slyng det tørt og bland det med den afkølede quinoa og de stegte svampe. 
  4. Tilsæt æbletern, blåbær og finthakket porre.

Dressing

  1. Ryst eller pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og vend den i salaten. Server.