Carpaccio kan også laves af fisk - Prøv Søren Gades lækre opskrift på en skøn forret med laks, lime, peberrod og æble. (©DR)

Rå laks med lime, peberrod og æbler

Er du vild med laks? Så prøv denne nemme opskrift på en lakseforret, hvor den rå laks serveres som carpaccio med lime, peberrod og friske æbler.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g laksefilet
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. usprøjtet citron, skal og saft
  • 2 spsk. friskrevet peberrod
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 1 stk. æble

Fremgangsmåde

  1. Tjek, at laksen er helt frisk og lækker - den skal dufte af hav, ikke af havn! Skær laksen ud i tynde skiver, og læg dem op på 4 tallerkner. 
  2. Pisk vand, fintrevet limeskal og limesaft, peberrod, rapsolie, rørsukker og salt og peber sammen til en tæt dressing. 
  3. Kom dressingen hen over laksen, og lad den trække i 5 min. 
  4. Drys med løgkarse eller purløg på toppen, og server med det samme, inden syren fra limefrugterne "tilbereder" fisken yderligere (limesaften laver nærmeste et syreangreb på fisken, der, ud over at give smag, også ændrer fiskekødets struktur og farve. En koldkogning kan man kalde det - det er den evne, der udnyttes i den sydamerikanske ceviche). Men her stopper jeg altså, mens laksen stadig har noget af sin råhed i behold. 
  5. Server laksen som forret med godt brød til - meget gerne ristet.

Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften