Rabarber Daiquiri pyntet med lidt mynte. (©DR)

Rabarber Daiquiri

Prøv denne lækre, friske rabarber daiquiri. Både smag og farve passer perfekt til en varm sommerdag.

Vær opmærksom på, at rabarberne skal trække i 1-2 timer.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Rarbarbersirup

  • 1 bundt røde vinrarbaber
  • 500 g sukker
  • 1 l vand
  • 1-2 stk. vaniljestænger
    (flækket og med kornet skrabet ud)

Drinken

  • 3 dl hvid Barcardi-rom
  • 1-2 dl Cointreau
  • 3 dl rabarbersirup
  • 1 sjat angostura bitter
  • 2-3 stk. lime
  • 1 håndfuld isterninger

Fremgangsmåde

Kog en lage op på vand, sukker og korn fra vaniljestængerne. Lad de tomme stænger koge med. 

Skær imens rabarberne i fine skiver og kom dem i lagen. Lad dem koge med et minuts tid. Sluk for ilden og lad rabarberne trække i 1-2 timer. 

Så sies lagen. Kasser vanillestængerne. Rabarberstykkerne kan evt. bruges til kompot. Stil rabarbersiruppen på køl.  

Til serveringen blendes rom, Cointreau, sirup, Angostura, limesaft og isterninger. Server straks som en delikat, rød/pink frozen cocktail.