En god chutney er smækket med skønne krydderier. (©DR)

Rabarberchutney med lakrids

Camilla Plum forstår at forvandle sin haves frugter til lækre sager, der kan nydes året rundt. Få her hendes opskrift på en syrlig rabarberchutney med et strejf af lakrids. Chutney er meget anvendelig, og når man bager den i ovnen, bliver den smuk med rabarber i hele stykker. Rabarberchutney er skøn tilbehør til hverdagsmad som frikadellerne, stegt kylling, til ost, alt krydret mad, og alt med karry.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 kg rabarber, skåret i stykker
  • 600 - 1000 g sukker
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 stor kanelstang
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 10 kardemommekapsler, let knust
  • 1 spsk. spidskommen, hel
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. skåret lakridsrod
  • 2-3 tørrede chili
  • 2 muskatblommer
  • 5 lange peberfrugter
  • 2 spsk. hele sennepsfrø

Fremgangsmåde

  1. Kom det hele i en bradepande, vend godt rundt og stil det i ovnen ved 175°. Her skal det stå og koge ind, medens man holder øje med at det ikke branker. Det tager mindst en time. Hvis det begynder at branke lægger man sølvpapir over, men kun løst. 
  2. Smag til efter 30 min. med sukker/eddike. Hvis rabarberne er meget sure skal man måske helt op på 600 g sukker. 
  3. Kom chutneyen på glas, der er pasteuriseret ved 150° i ovnen, i en halv time. Lågene skoldes i en gryde kogende vand, umiddelbart inden de sættes på.