Rabarberkompot er dejligt at have i køleskabet - Brug den som tilbehør til kødretter eller som en hurtig og nem dessert toppet med makroner. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Rabarberkompot

Rabarberkompot smager skønt som tilbehør til eksempelvis grillet lam. Kom evt. den færdige kompot på skoldede syltetøjsglas og gem den i køleskabet - så har du nemt tilbehør til en anden gang.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 400 g friske rabarber
  • 2 spsk. honning
  • 2-3 spsk. sukker
    (efter smag)
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. citrongræs
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl de lange trevler af rabarberne og kassér dem. Skær rabarberne i små stykker og vend dem med rigeligt honning og sukker. Lad dem stå en halv times tid til de safter. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, tilsæt både korn og stang.

  2. Pil de yderste blade af citrongræsset og kassér dem, skær citrongræsset i stykker á 5 cm og kom dem ned til rabarberne. Tilsæt lidt citronsaft og kog til du har en god kompot. 

  • TIP: Servér ek.s rabarberkompotten som tilbehør til grillet lam eller kylling, brug den på din ostemad eller læg den sammen med knuste makroner til en let og hurtig rabarbertrifli.