Sommerligkage med rabarber, mandelkaramel og hele to vidunderlige bunde. (©DR)

Rabarberkvadrater

En lille og lækker firkant fyldt med chokolade og rabarber

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rabarbercreme

  • 500 g rabarber
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 5 blade husblas
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld citronmelisse
    (finthakket)
  • 0,5 stk. citron (skal)
  • 50 g hvid chokolade

Hvid bund

  • 50 g sukker
  • 50 g kokossukker
  • 75 g smør
  • 0,5 stang vanilje
  • 50 g marcipan
  • 2 stk. æg
    (delte)
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 15 g canihua
  • 75 g mel

Chokoladebund

  • 70 g mørk chokolade (70%)
  • 0,5 dl fløde
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 2 stk. æg
    (deles i hvide og blomme)
  • 50 g mandelmel
  • 25 g hvedemel

Mandelkaramel

  • 100 g sukker
  • 25 g mandler

Pynt

  • 100 g rabarber
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 stang vanilje

Hvid chokoladesmørrelse

  • 150 g hvid chokolade
  • 2 dl creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Rabarbercreme

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand. 

  2. Rengør rabarberstilkene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og "mas" dem sammen med lidt sukker.

  3. Den tomme vaniljestang, rabarberen og alt sukkeret blandes sammen i et ovnfast fad.

  4. Bages i 25 min ved 180 grader. Tages ud mens der stadig er et godt bid. Saften sies fra og gemmes. Rabarberne køles.

  5. Fløde piskes med cremefraiche.

  6. Husblas vrides og puttes direkte i den gemte varme rabarbersaft. Rabarber blandes forsigtigt med saften og vendes med flødeblandingen sammen med finthakket hvid chokolade.

  7. Smag til med citron.

Hvid bund

  1. Smør, sukker, marcipan og vaniljekorn piskes lyst og cremet. Æggeblommer piskes i. De tørre dele tilsættes sammen med mælken. Pisk æggehvider stive og fold i dejen.

  2. Hældes i en lille bradepande og bages i 15 min ved 180 grader.

Chokoladebund

  1. Chokolade og fløde smeltes sammen ved svag varme.

  2. Smør og sukker piskes lyst og cremet.

  3. Æggeblommer piskes i, samt den smeltede chokoladefløde.

  4. Æggehvider piskes stive med 1 tsk. sukker. Mandler og mel vendes i og æggehviden foldes forsigtigt i til sidst.

  5. Hældes i en lille bradepande og bages 20 min ved 180 grader.

Sammenlægning:

  1. Lys bund, herpå rabarbercremen, der er begyndt at stivne, og chokoladebundslåg ovenpå med bunden op. På køl.

Mandelkaramel

  1. Sukker smeltes svagt på panden og hældes på bagepapir, så det bliver til hård karamel.

  2. Mandler og hård karamel males til mel.

  3. Find en flot form og drys melet i formen på bagepapir, så du får en flot figur, jeg har brugt et kvadrat:. Gentag.

  4. Bages i 1 minut til karamellen er smeltet.

Pynt

  1. 100 g rabarber skæres i mini kvadrater.1 dl vand, ½ dl sukker og ½ vaniljestang tilføjes i en gryde. Alt får et opkog undtagen rabarber. De kommes i bagefter i, og trækker minimum 30 min.

Hvid chokoladesmørrelse

  1. Chokoladen smeltes over vandbad og cremefraiche blandes i. Sættes på køl.

  2. Vend kagen om, så chokoladekage er nederst.

  3. Skær snitter ud af kagen og dekorer som du lyster med chokoladesmørelse smurt ud på toppen.

  4. Sæt lidt fløde på, mandelkaramel på toppen og pynt med citronmelisse, rabarber, ribs og granatæble.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager