Server moussen helt enkelt på en hvid tallerken og skærp dine sanser. (©DR)

Rabarbermousse

Denne rabarbermousse smager af forår - sødt og friskt på én gang. Og serveret på en hvid tallerken, fremstår den endnu mere kraftig. Opskriftten lavede kok Adam Aamann i programmet 'Madmagasinet' da det handlede om mad der pirrede sanserne.

Moussen skal sætte sig i køleskabet i 4-5 timer inden servering.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 1 kg rå rabarber
  • 400 g sukker
  • 20 g frisk citronsaft
  • 1 stang vanilje

mousse

  • 10 g husblas
  • 400 g piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Rens de friske rabarber og skær dem i 1 cm lange stykker. Kog dem op til en mør kompot sammen med sukker, vaniljestang og -korn. Kog i 4-5 min.
  2. Køl det ned, tag vaniljestangen op og blend det til en glat konsistens. Tag nu 1000g af den blendede kompot.
  3. Pisk fløden til en let og cremet flødeskum.
  4. Opblød husblas i 50 g vand. Smelt den udblødte husblas (knuget fri for vand) i en kasserolle med 3 spsk. af den afvejede kompot, og tilsæt det til resten af kompotten. Husk at bruge en dejskraber så du får det hele med.
  5. Vend nu kompotten med den letpiskede flødeskum og fyld moussen i små skåle eller forme og lad dem sætte sig på køl i 4-5 timer eller natten over. Holder sig fint i op til 4 dage.
  6. Servér rabarbermoussen på enten hvide eller mørke tallerkener.