Rabarbersaften er både frisk og læskende i sommervarmen. (©DR)

Rabarbersaft med nelliker

Rabarber smager skønt som saft på en sommerdag, hvor den er dejlig frisk og læskende. Camilla Plum krydrer sin rabarbersaft med en anelse nellike, som giver et dejligt tvist. Prøv hendes opskrift her.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1½ kg rabarber, skåret i stykker
    (brug også gerne grønne)
  • 2 l vand
  • sukker efter smag
  • 4 kryddernelliker

Fremgangsmåde

  1. Kom rabarberen i en stål- eller emailleret gryde med vand og nelliker.
  2. Kog til rabarberen er helt trevlet. Sigt over i en skål. Smag til med sukker mens det er varm, så sukkeret har nemt ved at blive opløst. Det bliver en kraftig saft, til at fortynde, så den skal også være ret sød.
  3. Kom på rene flasker og opbevar i køleskabet. Holdbarheden er ca. 10 dage. Nellikerne giver en fin, uventet smag.
  • TIP: Hvis man henkoger den i flasker er holdbarheden nærmest uendelig