Der er ikke noget bedre end hjemmelavet rabarbersyltetøj. (©DR)

Rabarbersyltetøj

Der er ikke noget, der smager mere af dansk sommer end rabarbersyltetøj. Få her Camilla Plums opskrift på en skøn, syrlig og frisk syltetøj, der er fantastisk på nybagtbrød, i kager og desserter eller på en skål yoghurt.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber skåret i strykker
  • 600 g sukker
  • evt. vanilje, kanel, ingefær eller anden smagsgiver

Fremgangsmåde

  1. Dæk bunden af et ildfast fad med små rabarberstykker, i to lag. Så vikler man dem ind i så meget sukker man kan overskue, de skal være pakket ind i det. Præcis hvor meget er meget svært at sige, for der er stor forskel på rabarbers syrlighed. 
  2. Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 15-25 min, eller til rabarberne er møre, og sukkeret smeltet.  
  3. Køl lidt af og smag på det. Hvis det er for surt hælder man lagen af, og koger den op med lidt mere sukker. Hæld over rabarberen igen. Man skal derimod ikke røre mere sukker direkte i kompotten, så smadrer man de fine rabarberstykker. 
  4. Tag selve stykkerne op med en hulske og fordel i syltetøjsglas. Kog lagen ind til en tyk sirup i ovnen, med mindre den er tyk allerede. Hæld over rabarberne og luk. 
  • TIP: Hvis man laver meget rabarbersyltetøj, kan det være klogt at henkoge det færdige syltetøj i ovnen. Det er meget nemt, man skruer lågene næsten på glassene, men ikke helt. Der skal kunne slippe damp ud, og stiller ovnen på 110°. Når det bobler tydeligt i glassene, tager man de varme glas ud, og skruer lågene helt på, og lader glassene køle af i ovnen. 
  • Man kan krydre sit syltetøj med smagsgivere som vanilje, ingefær, kanel eller lige hvad du har lyst til. Man kan bruge den same opskrift til syltetøj af æbler, blommer, mirabeller og stikkelsbær.