En velsmagende gryderet, der smager allerbedst i det fri. (©DR)

Råge i sennepsgryde med hel spidskål

Da Nikolaj og Jørgen fangede råger i Nak og Æd blev det bl.a. til denne rågegryde i en cremet sennepssauce og med hel spidskål. Retten blev lavet i lergryde, der afgiver noget til smagen i sovsen, og så får den altså også en anden glød.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4-6 hele rågekroppe uden lår
  • en god klump smør
  • 3-4 små nye løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • 4 spsk. grov sennep
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spidskål
  • evt. 2 nye, friske dunhammer

Fremgangsmåde

  1. Krydr alle rågekroppene og brun dem i din lergryde i rigeligt smeltet smør. Når de er fint gyldne tilsættes de små hele løg. Hvidløgene moses og kommes ved. Lad det brune let.
  2. Hæld 2-3 dl vand, eller eventuelt æblesaft, på og lad det simre under låg i 20-30 minutter.
  3. Fjern derpå låget og krydr med salt og peber. Tilsæt da det hele istandgjorte spidskål, timiankviste, sennep og fløde og læg låg på igen.
  4. Efter 10 minutter fjernes låget, og det hele koges godt sammen så sovsen bliver tyk.
  5. De friske små dunhammere snittes og drysses ud over - gerne sammen med vandmynte eller andre vilde urter.
  6. Serveres derefter med et stort smil på læben. Velbekomme og god tur i skoven!