Rågelår kan forvandles til en sand delikatesse! (©DR)

Rågelår i mørkt øl og honning

Lækre små rågelår, der glaseres møre og klistrede i mørk øl og honning. Opskriften lavede Nikolaj og Jørgen, da de i Nak & Æd fangede råger. Server gerne lårene til en god rodfrugtsmos, og du har et skønt måltid i det fri.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 10-12 rågelår
  • en god klump smør
  • 1 løg
  • 2-4 fed hvidløg
  • 10 grønne asparges
  • 4 dl mørkt øl
  • 2-4 spsk. honning
  • salt og peber
  • ldit citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Brun rågelårene godt af i smørret, så de bliver gyldne og fine. Krydr med salt og peber. Hak løg og hvidløg groft og kom ved. Lad det hele simre let sammen.
  2. Nu hældes øl og honning på og det hele bringes i kog. Kom låg over gryden og lad det simre indtil lårene er helt møre. Det tager alt fra 20 til 35 minutter, alt efter dyrenes konsistens.
  3. Fjern låget og tilsæt snittede asparges. Jeg foretrækker dem rimeligt groftskåret så man kan se hvad man spiser.
  4. Sving en klat koldt smør i og smag til med citronsaft.
  5. Server straks derefter - gerne med en god rodfrugtmos.