Raita er lækkert med naanbrød og bruges som tilbehør til indiske retter. (©Adobe Stock)

Raita

Raita er klassisk tilbehør i det indiske køkken. Den yoghurtbaserede dip er god til at berolige oprørte smagsløg, hvis maden er ekstra spicy. Yoghurten skal drænes for væske, hvilket kan tage et par timer. Derudover skal raitaen stå køligt i en times tid, inden den er spiseklar.

Yoghurten skal drænes for væske, hvilket kan tage et par timer. Derudover skal raitaen stå køligt i en times tid, inden den er spiseklar.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5-6 dl yoghurt
  • 1-2 spsk. frisk mynte, finthakket
  • 2 spsk. frisk koriander, finthakket
  • 1 spsk. frisk grøn chili, finthakket
  • 2-3 tomater
  • ½ agurk
  • en smule limesaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • et nip sukker

Fremgangsmåde

Begynd med at dræne yoghurten: Hæld 7-8 dl yoghurt i en si foret med et viskestykke eller kaffefiltre. Læg sien over en skål og sæt den i køleskabet. Lad yoghurten smide væsken i løbet af et par timer. 

Flæk agurken. Fjern kernerne. Skær den i mindre tern. Lad dem trække med lidt salt. Skær tomaterne i både, fjern kernerne og skær kødet i små tern.  

Rør yoghurten op med urterne, grøn chili, og smag til med salt, peber, spidskommen, limesaft og et lille nip sukker. 

Kom tomater og agurker i. Lad den stå køligt i en times tid, så smagen når at sætte sig.