Den indiske dip er lækker til hjemmelavet naanbrød, men kan bruges som tilbehør til de fleste indiske retter. (©DR)

Raita

I 2. program af 'Birdie Nam Nam' laver brødrene Price blandt andet denne yoghurtbaserede dip, som tilbehør. Det indiske raita kan være en god hjælp, hvis din mad er mere spicy, end du kan klare!

Yoghurten skal drænes for væske, hvilket kan tage et par timer. Derudover skal raitaen stå køligt i en times tid, inden den er spiseklar.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 5-6 dl yoghurt
  • 1 spsk. frisk mynte
  • 1 spsk. frisk koriander
  • 0,5 spsk. frisk grøn chili
  • 2-3 stk. tomater
  • 1 smule limesaft
  • 0,5 stk. agurk

Fremgangsmåde

  1. Start med at dræne yoghurten: Hæld 7-8 dl yoghurt i et viskestykke, der er lagt i en si. Lad den smide væsken i løbet af et par timer.

  2. Flæk agurken. Fjern kernerne. Skær den i mindre tern. Salt dem.

  3. Skær tomaterne i mindre stykker og salt også dem.

  4. Rør yoghurten op med urterne, grøn chili, godt med salt og peber. Evt. lidt sukker.

  5. Smag til med limesaften. Kom tomater og agurker i. Lad den stå køligt i en times tid, så smagen når at sætte sig.