Denne krydderi blanding giver en dyb smag, og så er den dejlig nem og hurtig at lave. (©DR)

Ras el Hanout

Ras el Hanout er en marrokansk krydderiblanding, der kan bruges i blandt andet supper, i kyllingeretter, sammen med lam og i retter med oksekød.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2-3 stk. knuste nelliker
  • 6 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. frisk stødt sort peber
  • 4 tsk. spidskommen
  • 4 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 3-4 tsk. stødt kanel
  • 3 tsk. stødte korianderfrø
  • 3 tsk. stødt alehånde
  • 4 tsk. friskrevet muskatnød
  • 4 tsk. paprika
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 3 tsk. stødt anisfrø, eller fennikelfrø
  • 4 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Alle krydderierne blandes sammen i en skål og bruges i retter efter behov.