Råsyltede pickles
I Spanien spiser man råsyltede pickles som snacks og tapas, og herhjemme går de ofte under navnet “pickles españoles”. Råsyltede pickles holder nok 5-7 dage, hvis du gerne vil spise dem sprøde, flotte i farven og friske, men faktisk er de så nemme at lave, at det giver god mening at lave små portioner ofte. Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager i dine pickles. Start med det du har og slip fantasien løs.
Opskriften giver cirka to glas af 200 ml.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 2 rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød peber
- 1-2 dl lagereddike
- 1/3 dl sukker til 1 dl eddike
- 1-2 tsk. hele krydderier efter smag. F.eks. rosenpeber, hvid peber, nelliker, koriander, gule eller brune sennepsfrø, chili, dild eller sellerifrø.
Fremgangsmåde
- Skyl og skræl grøntsagerne.
- Skær dem i mundrette stykker og bland i en skål.
- Læg grøntsagerne i et sterilt patentglas.
- Varm eddike, sukker og krydderier til en lage, indtil sukkeret er smeltet.
- Hæld den varme lage over grøntsagerne, så de er dækket. Lav mere lage, hvis du ikke har nok.
- Luk til og opbevar køligt.
TIP: Server som tapas, som snack, på pizza eller i en salat.