Det er både nemt og lækkert at lave hjemmesyltede pickles. (Foto: Peter Bilde Fogh ©DR)

Råsyltede pickles

I Spanien spiser man råsyltede pickles som snacks og tapas, og herhjemme går de ofte under navnet “pickles españoles”. Råsyltede pickles holder nok 5-7 dage, hvis du gerne vil spise dem sprøde, flotte i farven og friske, men faktisk er de så nemme at lave, at det giver god mening at lave små portioner ofte. Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager i dine pickles. Start med det du har og slip fantasien løs.

Opskriften giver cirka to glas af 200 ml.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peber
  • 1-2 dl lagereddike
  • 1/3 dl sukker til 1 dl eddike
  • 1-2 tsk. hele krydderier efter smag. F.eks. rosenpeber, hvid peber, nelliker, koriander, gule eller brune sennepsfrø, chili, dild eller sellerifrø.

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skræl grøntsagerne. 
  2. Skær dem i mundrette stykker og bland i en skål. 
  3. Læg grøntsagerne i et sterilt patentglas. 
  4. Varm eddike, sukker og krydderier til en lage, indtil sukkeret er smeltet. 
  5. Hæld den varme lage over grøntsagerne, så de er dækket. Lav mere lage, hvis du ikke har nok. 
  6. Luk til og opbevar køligt. 

TIP: Server som tapas, som snack, på pizza eller i en salat.