Server som tilbehør til for eksempel hamburgryg eller grillstegt kylling. Smager også godt koldt! Foto: Scanpix (©DR)

Ratatouille - God mad

Lækker fransk provencalsk ret, som er spækket med smag. Arter sig godt som tilbehør, men kan bestemt også spises som en vegetar ret

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 stk. aubergine
  • 2 stk. peberfrugter
  • 1 stk. courgette
  • 1 smule salt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 stk. tomater

Fremgangsmåde

  1. Skræl løget og hak det fint. Varm olien op i en stor pande og kom løgternene ved. Lad dem koge i olien i godt 10 minutter, men de må ikke tage farve.
  2. Aubergine, courgette og peberfrugt skylles og skæres i grove tern og hældes op til løgene.
  3. Drys salt henover og lad det koge i 40 minutter. Rør forsigtigt i det med jævne mellemrum.
  4. Tomaterne flås og skæres i grove tern, som kommes i grøntsagsblandingen. Pres hvidløget ud over og lad det koge i yderligere et par minutter.
  5. Inden servering hældes det overflødige olie fra.