Julianes regnskovskage inspireret af sumatra tigeren. Kagen har tigermønster i snittet. (©DR)

Regnskovskage

I Den store Bagedyst 2016 skulle deltagerne bage kager med overraskelser indeni. Juliane bagte denne regnskovskage med tigermøsnter indeni. Hertil fortæller hun:' Som uddannet dyrepasser ved jeg, hvor svært det nogle gange kan være, at spotte dyrene i deres naturlige omgivelser. Dyrenes kamuflage og tilpasningsevne til naturen er noget af det sejeste der findes. Derfor stammer min inspiration til kagen fra sumatra tigeren, som lever dybt inde i den tætte regnskov. En kage med bid i - Grrr'.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Orange og sort sandkage

  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 8 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 200 g kartoffelmel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt cayennepeber
  • lidt orange pastafarve
  • lidt sort pastafarve
  • lidt blå pastafarve

Hvid sandkage

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. stødt ingefær

Pynt

  • 300 g hasselnødder
  • 500 g marcipan
  • lidt lysegrøn pastafarve
  • lidt mørkegrønne pastafarve

Glasur til opsmøring

  • 200 g flødeost naturel
  • 100 g smør
  • 150 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Orange og sort sandkage:
    Smør, vaniljesukker og sukker piskes skummende. Pisk et æg af gangen i sukkermassen. Alle de andre ingredienser blandes og sigtes i æggemassen.
  2. Del dejen i to, og farv den ene portion orange og den anden mørk med den blå og sorte (mest sort) pastafarve. Rør forsigtigt til masssen er ensartet.
  3. Hvid sandkage:
    Rør dejen sammen som de foregående, blot uden at tilføje farve.
  4. Smør en 21 cm stor springform med smagsneutral olie. Kom skiftevis de farvede sandkagedeje ned oveni hinanden. Fx Sort, orange, sort, hvid, orange, sort, orange, hvid, sort osv. Indtil alt dejen er brugt. 
  5. Bag kagen ved 170 grader i ca. 30-40 min. (bag kun kagen til den lige akkurat er færdig – lave strikkenålstesten). Befri kagen fra formen og stil den på køl til den er helt afkølet. 
  6. Pynt/samling af kagen:
    Marcipanen deles i to lige store dele. Den ene del farves lysergrøn, og den anden farves mørkegrøn. Dernæst rulles marcipanen tyndt ud, og der laves blade. 
  7. Glasur til opsmøring:
    Flødeosten og smørret piskes sammen, sigt flormelis i og pisk. 
  8. Den afkølede kage smøres op. Nødderne hakkes fint. De hakkede nødder kommes på siderne og marcipanbladene ligges skiftevis i lyser- og mørkegrønne blade i cirkler. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 2