Rejecarpaccio
Brødrene Price er nået til Rom, hvor de i programmet Spise med Price på tur, lavede denne opskrift på rejecarpaccio. Friske og rå rejer tilberedes med citronsaft og spises som en let forret.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
200 g
rå rejer
(gerne røde middelhavsrejer)
- 1 smule salt
- 1 knivspids peber
-
2-3 spsk.
olivenolie
(den bedste du vil spendere!)
-
1 knivspids
Piment d'espelette
(Fås i specialforretninger / delikatesser. Ellers søg det på nettet - og du skal finde)
- 1-2 stk. citroner, saft heraf
Fremgangsmåde
- Rå rejer er ikke bare noget man lige skaffer. Man må tale med sin fiskehandler. Når det er fjordrejesæson, så er det straks nemmere. Velassorterede fiskehandlere og fiskeafdelinger i store supermarkeder bør også kunne skaffe rå rejer fra middelhavet - eller andre have. Det bør ikke være store tigerrejer. De fungerer og smager slet ikke på den rigtige måde. Små, rå rejer er sødmefyldte og fine i smagen.
- Rejerne trykkes flade med en smørekniv og spredes / smøres forsigtigt ud på tallerkenen eller serveringsfadet. De saltes, pebres, får lidt olivenolie og evt. et drys med piment d'espelette. Ikke citronsaft… Det skal gæsten selv komme på til sidst - lige når de skal spises. Det øjeblik rejerne får citronsaft begynder de at blive tilberedt af citronsyren - og ændre farve og karaktér. Så først citronsaft på til allersidst.