Rejecocktail smager fantastisk, og i denne opskrift er den serveret med en skøn selleripure. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Rejecocktail med cremet selleripuré

Her får du en lækker og indbydende version af den klassiske rejecocktail, hvor den svenske kok Tina Nordström har valgt at anrette rejerne på en cremet selleripure

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • ½ stk. sellerirod
  • 4 spsk. creme fraiche 18 pct.
  • ½ stk. porre
  • 1 stk. hvidløg
  • 1 stk. agurk
  • 200 g pillede rejer
  • 3 kviste dild
  • 1 spsk. smør
    (efter behov)
  • 1 spsk. olie
    (efter behov)
  • 1 spsk. salt
    (efter behov)
  • 1 spsk. peber
    (efter behov)
  • 1 stk. skalotteløg
    (finthakket)
  • 1,5 dl olivenolie
  • 0,5 dl dild
    (finthakket)
  • 0,5 dl persille
    (finthakket)
  • ½ stk. franskbrød
    (må gerne være et par dage gammelt)

Fremgangsmåde

  1. Selleripuré
    Skræl sellerien og skær den ud i mindre stykker. Kog den i saltet vand, og hæld vandet fra, når den er mør. Blend sellerien sammen med cremefraiche, så det bliver en jævn puré. Smag til med salt og peber. Lad pureen køle af i et køleskab. Læg en spiseskefuld puré i hvert portionsglas. 
    Brød med urteolie
  2. Forvarm ovnen til 210 grader. Bland løget med olien og krydderurterne. Smag til med salt og peber. Skær franskbrødet i tynde skiver og læg dem på en bradepande. Hæld lidt urteolie over brødskiverne, krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i cirka fem minutter. Placer en brødskive i hvert glas og server de øvrige som en snack.
    Rejer
  3. Snit porren fint, og svits den sammen med hvidløget i lidt olie og smør. Lad det køle af.
    Skær agurken midt igennem, tag kernerne ud og kasser dem, og skær agurken i små tern. Bland agurk, rejer og dild med de stegte porrer. Hæld lidt af urteolien over  og smag til med salt og peber. 
    Fordel rejesalaten over pureen i glassene og servér. 


Opskriften findes i samlingen

Lækre forretter og snacks til nytårsaften